ДеСантіс вийшов із президентських перегонів США

Читать на русском
Головний конкурент Дональда Трампа від республіканців Рон ДеСантіс зняв свою кандидатуру з президентських виборів у США.
Фото: Getty Images

21 січня губернатор Флориди Рон ДеСантіс зняв свою кандидатуру з перегонів за висунення у кандидати на посаду президента США від Республіканської партії.

Про це він повідомив у соцмережі X після того, як колишній президент Дональд Трамп випередив його на кокусах у штаті Айова.

У кого з республіканців найбільше шансів стати кандидатом у президенти СШАХто, окрім Дональда Трампа, може стати кандидатом у президенти США від Республіканської партії – на інфографіці.

«Якби я міг щось зробити для досягнення сприятливого результату, більше зупинок кампанії, більше інтерв'ю, я б зробив це. Але я не можу просити наших прихильників жертвувати свій час і ресурси. У нас немає чіткого шляху до перемоги. Відповідно, я сьогодні призупиняю свою кампанію», – написав ДеСантіс.

Він також зазначив, що для нього є абсолютно очевидним, що більшість республіканських виборців на праймеріз «хочуть дати Дональду Трампу ще один шанс» і заявив, що Трамп «перевершує нинішнього президента» Джо Байдена.

«Це очевидно. Я пообіцяв підтримати кандидата від республіканців, і я дотримаюся цієї обіцянки. Я підтримую його, тому що ми не можемо повернутися до старої республіканської гвардії минулих років», – заявив політик.

Також ДеСантіс сказав, що виступає проти «старої республіканської гвардії минулих років», яку, за його словами, представляє Ніккі Гейлі.

Зазначимо, незадовго до офіційного оголошення про роздуми політика зняти свою кандидатуру повідомило Bloomberg. За словами співрозмовників агентства, таку можливість розглядали, «щоб уникнути ганебного третього місця» на кокусах в Нью-Гемпширі.

Згідно з результатами нового опитування, проведеного CNN та Університетом Нью-Гемпширу, ДеСантіс отримує лише 6% голосів республіканців штату, тоді як Трамп — 50%, а експредставниця США в ООН Ніккі Гейлі — 39%.

Нагадаємо, 11 січня стало відомо, що ексгубернатор штату Нью-Джерсі, кандидат від Республіканської партії Кріс Крісті вирішив вийти з передвиборчих перегонів у США. Він заявив, що завершує свою кампанію на виборах президента США, закликавши виборців консолідуватися проти ексглави Білого дому Дональда Трампа.

Також стало відомо, що один із скандальних кандидатів у президенти США планує вивести країну з НАТО.

Як відомо, президентські вибори у США заплановані на 5 листопада 2024 року.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: