Десантіс заявив, що вступ України в НАТО суперечить інтересам США

Читать на русском
Кандидат у президенти США від Республіканської партії Рон Десантіс виступив проти членства України в НАТО, заявивши, що це не в інтересах безпеки США.
Фото: GLOBAL LOOK PRESS

Кандидат у президенти США від Республіканської партії Рон Десантіс заявив, що він проти членства України в НАТО, оскільки це «не відповідає інтересам безпеки США».

Про це повідомляє Bloomberg.

Президентські вибори в США: яку позицію щодо війни в Україні займають потенційні кандидатиСША обиратимуть нового президента у листопаді 2024-го. Що потенційні кандидати думають про російську агресію, чи збираються продовжувати допомагати Україні – на інфографіці.

«На мою думку, членство в НАТО – не в наших інтересах, оскільки це покладає на нас більше зобов’язань. Тож якщо зростає кількість зобов’язань, то які вигоди ми отримуємо натомість?», – заявив політик.

Крім того, Десантіс сказав, що він не згоден з тим, щоб США надавали Україні «чистий чек», якщо вона не використовує важелі впливу, щоб завершити конфлікт.

Варто зазначити, що цю думку Десантіс висловив через два дні після зустрічі президента Джо Байдена з президентом України Володимиром Зеленським, який закликав Конгрес продовжувати підтримувати ЗСУ у боротьбі з російським вторгненням. Також США оголосили про пакет військової допомоги Україні на 325 млн доларів.

Нагадаємо, раніше Рон Десантіс виступив проти постачання касетних боєприпасів Україні.

Крім того, у березні Десантіс публічно назвав агресію росії «територіальною суперечкою».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: