Головний суперник Трампа від республіканців офіційно висунувся на пост президента США

Читать на русском
Губернатор Флориди Рон Десантіс подав до Федеральної виборчої комісії США повідомлення про висування своєї кандидатури на президентських виборах 2024 року.
Губернатор Флориди та член Республіканської партії США Рон ДесантісФото: Joe Raedle / Getty Images

Губернатор Флориди Рон Десантіс – головний суперник Дональда Трампа від республіканців – офіційно висунувся на пост президента США на виборах 2024 року.

Про це повідомляє Associated Press.

Скільки термінів перебували при владі американські президентиНа скільки термінів обиралися президенти США – на інфографіці. Днями Джо Байден оголосить про намір балотуватись на другий термін.

Десантіса вважають найсильнішим конкурентом Трампа у Республіканській партії. Попри ультраправі погляди, він викликав значний інтерес серед виборців як молодша версія Трампа.

Однак наразі невідомо, чи змагатиметься Десантіс за президентське крісло з чинним главою США Джо Байденом, оскільки спочатку республіканці мають провести внутрішньопартійні вибори – праймеріз.

Зазначимо, за даними агентства, офіційно про своє включення до гонки губернатор оголосить у прямому ефірі з бізнесменом Ілоном Маском на платформі Twitter Spaces.

З 2015 по 2018 рік Десантіс був членом палати представників, а пізніше обійняв посаду губернатора Флориди.

У 2022 році переобрався на другий термін з відривом майже в 20% голосів, навіть незважаючи на те, що на посаді губернатора Десантіс підписав цілу низку непопулярних законів, у тому числі про обмеження абортів, спрощення носіння зброї та заборону операцій з трансгендерного переходу.

Нагадаємо, кандидат у президенти США заявив про підтримку припинення вогню в Україні.

Також МЗС запросило в Україну губернатора Флориди, який назвав війну з росії «суперечкою».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: