Вибори у США: один з кандидатів у президенти відмовився від участі

Читать на русском
Колишній губернатор Нью-Джерсі Кріс Крісті завершив свою боротьбу за номінацію на пост президента від Республіканської партії у 2024 році.
фото: zn.ua

Ексгубернатор штату Нью-Джерсі, кандидат від Республіканської партії Кріс Крісті вирішив вийти з передвиборчих перегонів у США. Він заявив, що завершує свою кампанію на виборах президента США, закликавши виборців консолідуватися проти ексглави Білого дому Дональда Трампа.

Про це повідомляє Голос Америки.

У кого з республіканців найбільше шансів стати кандидатом у президенти СШАХто, окрім Дональда Трампа, може стати кандидатом у президенти США від Республіканської партії – на інфографіці.

Як зазначається, своє рішення він оголосив під час виступу в штаті Нью-Гемпшир.

«Настав момент у цих перегонах, коли я не бачу шляху до досягнення мети... І сьогодні мені зрозуміло, що я не можу виграти номінацію, тому я припиняю свою президентську кампанію», - заявив республіканець.

Крісті, колишній союзник Трампа, який перетворився на його критика, прагнув позиціонувати себе як єдиного республіканця, готового стати нарівні з колишнім президентом, вважався малоймовірним кандидатом на отримання номінації від партії.

При цьому 61-річний Крісті взяв участь у попередніх виборах республіканців як найзапекліший антитрампівський кандидат, звинувативши своїх колег-претендентів у небажанні нападати на колишнього президента зі страху відштовхнути своїх прихильників.

Нагадаємо, з інфографіки «Слово і діло» можна дізнатися, хто з республіканців має найбільше шансів стати кандидатом у президенти США.

Раніше «Слово і діло» проаналізувало, яку позицію щодо війни в Україні займають потенційні кандидати.

Також стало відомо, що один із скандальних кандидатів у президенти США планує вивести країну з НАТО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: