Столтенберг пояснив, чому Трамп не наважиться вивести США з НАТО

Читать на русском
Сполучені Штати не виходитимуть з НАТО незалежно від результатів президентських виборів-2024. Таку думку висловив генсек Альянсу.
Фото: Getty Images

Сполучені Штати не виходитимуть з НАТО незалежно від результатів президентських виборів-2024.

Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг в інтерв'ю Bloomberg TV.

Україна не повинна боятися перемоги Трампа, угода між ним та путіним неможлива – КулебаМожлива перемога Трампа на виборах у США не має сприйматися в Україні як щось суто негативне. Таку думку висловив голова МЗС Кулеба.

Він вважає, що Дональд Трамп не наважиться вивести США з НАТО, оскільки наявність союзників робить Штати «безпечнішими і сильнішими».

«США залишаться вірним і важливим союзником, тому що в інтересах безпеки Сполучених Штатів мати більше 30 друзів і союзників», - сказав Столтенберг на Всесвітньому економічному форумі в Давосі.

За словами глави НАТО, на минулих зустрічах Трамп жодного разу не говорив про те, що США ніколи не допоможуть Європі, якщо вона зазнає нападу.

Столтенберг зазначив, що головна претензія Трампа до нього полягала у тому, що європейські союзники нібито виділяють недостатньо коштів на оборону.

Нагадаємо, нещодавно єврокомісар Тьєррі Бретон заявив, що Трамп нібито називав НАТО «мертвим» і заявляв, що США не підтримають ЄС у разі військового нападу.

Варто зазначити, що експрезидент США також неодноразово обіцяв «швидко закінчити війну в Україні». А нещодавно Трамп заявив, що у разі обрання президентом США буде диктатором лише у перший день.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: