Один з кандидатів у президенти США планує вивести країну з НАТО – Politico

Читать на русском
Кандидат у президенти США Вівек Рамасвамі у разі свого обрання має намір вивести країну з НАТО, повідомляє Politico.
Фото: Getty Images

Кандидат у президенти США Вівек Рамасвамі у разі свого обрання має намір вивести країну з НАТО.

Про це повідомляє Politico із посиланням на джерела в оточенні політика.

Президентські вибори в США: яку позицію щодо війни в Україні займають потенційні кандидатиСША обиратимуть нового президента у листопаді 2024-го. Що потенційні кандидати думають про російську агресію, чи збираються продовжувати допомагати Україні – на інфографіці.

За даними журналістів, представник республіканської партії прямо заявив про свої наміри кільком групам експертів та шанувальників.

Зазначається також, що у жовтні минулого року Рамасвамі говорив, що ідея виходу США з НАТО є «розумною». Проте на той момент він не підтримав вихід США з блоку.

Представниця передвиборчої кампанії республіканця Тріша Маклафлін відмовилася прямо говорити про його плани щодо НАТО. При цьому вона не спростувала його позиції.

«Вівек серйозно стурбований тим, що більшість союзників НАТО не зможуть виконати свої зобов'язання з військових інвестицій, і за необхідності переоцінить нашу власну підтримку. Він також вважає, що експансіонізм НАТО після холодної війни невиправдано збільшив ризик великого конфлікту з росією», – сказала вона.

Видання наголосило, що Рамасвамі навряд чи зможе здійснити свій план, оскільки у загальнонаціональних опитуваннях він посідає лише четверте місце. При цьому не виключається, що він приєднається до республіканської адміністрації, якщо перемогу на виборах здобуде Дональд Трамп.

Нагадаємо, раніше Вівек Рамасвамі говорив, що виступає за передачу росії окупованих територій України та проти вступу Києва до НАТО.

У ході дебатів він також назвав президента Володимира Зеленського «нацистом» і заявив, що Україна «не є взірцем демократії».

З інфографіки «Слово і діло» можна дізнатися, хто з республіканців має найбільше шансів стати кандидатом у президенти США.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: