Глава МЗС Латвії вважає, що росія буде загрозою незалежно від результату війни і за будь-якого президента

Читать на русском
Через імперіалістичну ідеологію росія становитиме загрозу навіть за нового президента і незалежно від результату війни в Україні, вважає глава МЗС Латвії.
liepajniekiem.lv

Міністр закордонних справ Латвії Криш'яніс Каріньш вважає, що росія шукатиме нові цілі для агресії, незалежно від результату її повномасштабного вторгнення в Україну. Тому Заходу потрібна довгострокова стратегія стримування рф.

Він сказав про це в інтерв'ю Financial Times.

Зброя для України дешевша: в Atlantic Council назвали шість наслідків перемоги путіна для ЗаходуВійськова допомога Україні обходиться країнам Заходу дорого, але це дешевше за альтернативу – якщо путін переможе, це загрожує поширенням міжнародної нестабільності, високими витратами на оборону та втратами для світової економіки.

Міністр зазначив, що росія має імперіалістичну ідеологію, а це означає, що загроза з її боку збережеться навіть за нового президента або якщо Україна поверне собі всю свою територію.

«Росія не зупиниться, росію можна лише зупинити. Зупинити росію в Україні не означає, що все скінчено. Це просто означає, що нам доведеться продовжувати. Ось що важливо для НАТО: нам доведеться працювати над довгостроковою стратегією стримування росії», – сказав Каріньш.

НАТО, сказав він, необхідно підвищити потенціал та оперативну сумісність своєї оборонної промисловості, щоб забезпечити стандартизацію різних систем озброєння та забезпечити ширше спільне використання боєприпасів та артилерії між союзниками.

«Щойно війна закінчиться, військова машина почне відновлюватися. Вона прагнутиме спровокувати та створити труднощі на своєму кордоні. Ми це знаємо. Ми повинні переконатися з боку НАТО, що ймовірність будь-яких інцидентів просто виключена завдяки нашій рішучості та нашим інвестиціям в оборону», – додав глава МЗС.

«Росія — це не тільки проблема для України, вона становить небезпеку для всієї Європи, навіть після української війни. Якщо Україна поверне собі територію, росія, як і раніше, становитиме загрозу. Це означає, що нам необхідно скоригувати наше мислення на довгострокову перспективу», – вважає Каріньш.

Нагадаємо, президент Чехії Петро Павло вважає, що росія може повністю відновити свою боєздатність протягом щонайменше п'яти років, проте це залежатиме від результатів війни в Україні.

Раніше головнокомандувач Королівської армії Нідерландів Мартін Війнен заявив, що країна та суспільство мають готуватися до війни з росією.

У Бельгії вважають, що цілями Кремля після України можуть стати Молдова та країни Балтії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: