Україна отримала від Литви нову партію військової допомоги

Читать на русском
Уряд Литви надав Силам оборони України новий пакет військової допомоги. ЗСУ отримали польове спорядження та кілька десятків тисяч сухпайків.
Фото: twitter.com/Lithuanian_MoD

Уряд Литви надав Збройним силам України новий пакет військової допомоги.

Про це йдеться у заяві, опублікованій на офіційному сайті литовського Міноборони.

Як союзники допомагають Україні підготуватися до зимових атак росіїСоюзники допомагають Україні готуватися до непростої зими. Які засоби ППО, енергетичну та гуманітарну допомогу обіцяли – на інфографіці.

Там зазначено, що партія допомоги прибула до України 20 грудня. ЗСУ отримали польове спорядження та кілька десятків тисяч сухих продовольчих пайків.

«Ми продовжуємо докладати всіх зусиль, щоб полегшити непросту боротьбу України із жорстоким агресором. Різноманітне спорядження, яке ми передали, є незамінним для солдатів у зимову пору року», – підкреслив міністр оборони Арвідас Анушаускас.

Зазначається також, що окрім військової допомоги Литва продовжує навчати українських солдатів, а також забезпечує лікування та реабілітацію воїнів ЗСУ.

Нагадаємо, що лише кілька днів тому ЗСУ отримали від Литви кілька мільйонів набоїв та кілька тисяч снарядів для переносних протитанкових гранатометів малої дальності.

Крім того, уряд Литви підготував для Сил оборони України партію відремонтованих танків Leopard 2.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: