У Естонії розповіли, в якому випадку закриють кордон з росією

Читать на русском
Естонія готова закрити кордон із росією якщо погіршиться ситуація з напливом мігрантів, але поки що ситуація стабільна .
Фото: censor.net

Естонія готова закрити пункти пропуску з росією у разі посилення міграційного тиску з боку рф. Наразі ж ситуація перебуває під повним контролем.

Про це на прес-конференції у четвер заявили члени кабінету міністрів країни, передає портал Err.ее.

Які країни закрили в'їзд для авто з російськими номерамиУкраїна та ще сім країн Європи заборонили в'їзд автомобілям із російськими номерами. Більше – на інфографіці.

За словами прем'єр-міністерки Естонії Каї Каллас, йдеться про гібридну атаку з боку росії.

«Зараз інтенсивність міграційної атаки низька. Оскільки у звичайній ситуації російська федерація не пропускає через свій кордон людей без необхідних документів. Але така діяльність рф зовсім не дивна – ми були готові до цього, тож передбачали, що вони використовуватимуть цю зброю проти нас», – сказала вона.

Також Каллас додала, що зараз ситуація стабільна, а на прикордонних пунктах вже є усе необхідне для того, щоб у разі потреби їх закрити.

Міністр внутрішніх справ Естонії Лаурі Ляєнеметс зауважив, що закриття кордону зараз буде непропорційним заходом, оскільки так країна продемонструє «слабкість перед обличчям ворогів і невпевненість перед партнерами».

«До того ж, ми ризикуємо вселити страх у наше суспільство. А це ще одна з цілей росіян при диригуванні цією гібридною атакою», – сказав Ляєнеметс.

Зазначимо, як повідомляє Reuters з посиланням на Міністерство внутрішніх справ Естонії, за минулий тиждень близько 30 мігрантів, переважно з Сомалі та Сирії, намагалися потрапити до Естонії з росії через пункт перетину кордону в Нарві. Жоден з них не попросив притулку, і всі вони були повернуті назад.

Нагадаємо, уряд Фінляндії ухвалив рішення закрити майже всі прикордонні переходи з росією. Закриття пунктів пропуску діятиме до 23 грудня 2023 року.

Після цього Норвегія заявила про готовність зупинити роботу єдиного КПП на межі з рф.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: