Президент Литви оголосив про пакет довгострокової допомоги Україні

Читать на русском
Литва схвалила пакет довгострокової військової допомоги Україні на 200 мільйонів євро. Київ отримає нові поставки у січні та лютому.
president.gov.ua

Президент Литви Гітанас Науседа 10 січня оголосив про пакет довгострокової допомоги Україні на 200 мільйонів євро та нові поставки військової техніки для ЗСУ.

Про це він сказав під час пресконференції із президентом України Володимиром Зеленським. Трансляція велася в YouTube.

Які країни-союзники роблять найбільший внесок у перемогу УкраїниВійськова, гуманітарна та фінансова допомога Україні – хто з союзників робить найбільший внесок у перемогу.

За словами Науседи, кремлівський режим вже майже 2 роки демонструє свою «кровожерливість та безжалісність в Україні». Але Україна не самотня у цій боротьбі зі злом.

«Литва була з Україною від початку війни та буде разом до перемоги. На Раді національної оборони Литви ми схвалили пакет довгострокової військової допомоги України на суму 200 млн євро. У січні ми знову відправимо в Україну боєприпаси, генератори, так само системи детонації, а в лютому – бронетранспортери М5777», – сказав він.

Науседа додав, що Литва продовжить тренувати українських військових та зміцнювати співпрацю в оборонній промисловості.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський сьогодні прибув із візитом до Литви. У Вільнюсі він зустрівся із президентом Гітанасом Науседою.

У грудні Україна одержала від Литви нову партію військової допомоги.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: