Латвія передасть Україні пакет військової допомоги з гаубицями та гелікоптерами

Читать на русском
Латвія підготувала новий пакет військової допомоги для Збройних Сил України. Він включає різні види озброєнь та снаряди.
Фото: responsiblestatecraft.org

Латвія підготувала новий пакет військової допомоги для Збройних Сил України. Він включає різні види озброєнь та снаряди.

Про це повідомив президент Латвії Едгарс Рінкевич під час спільної пресконференції з Володимиром Зеленським.

Стало відомо, яку допомогу Латвія надала Україні з початку повномасштабної війниВід початку повномасштабної війни Україна отримала допомогу від Латвії на суму майже 600 млн євро.

Він розповів, що українські військові отримають гаубиці, боєприпаси, протитанкову зброю, ракети, гранати, гелікоптери, а також пристрої зв'язку та генератори.

Крім того, Латвія як країна, яка очолила Коаліцію дронів у рамках «Рамштайну», допоможе Україні з виробництвом БПЛА.

«Ми передавали і передаватимемо допомогу Україні. Як держава, так і суспільство, на даний момент загальний обсяг допомоги становить понад 1% від ВВП, перевищуючи 600 мільйонів євро», – наголосив Рінкевичс.

Латвійський президент додав, що країни також підпишуть два документи: меморандум про співпрацю у військовій сфері та міжурядову угоду щодо допомоги України.

Нагадаємо, що президент Зеленський у ці дні перебуває з візитом у країнах Балтії. Вчора він зустрівся із президентом Литви, а сьогодні – з керівництвом Естонії.

Раніше повідомлялося, що президент Литви оголосив про пакет довгострокової допомоги Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: