Декілька країн Європи посилять патрулювання Балтійського моря

Читать на русском
Йдеться про ведення морського спостереження, близько 20 військових кораблів діятимуть у Балтійському морі, а також у деяких частинах Північної Атлантики.
фото: ТСН

Міністри оборони країн Об'єднаних експедиційних сил ухвалили спільне рішення посилити патрулювання Північного та Балтійського морів, для чого буде задіяно не менше 20 кораблів.

Про це міністр оборони Швеції Пол Йонсон заявив каналу SVT.

«Йдеться про ведення морського спостереження, близько 20 військових кораблів діятимуть у Балтійському морі, а також у деяких частинах Північної Атлантики, щоб врахувати ситуацію з безпекою та краще захистити критично важливу інфраструктуру під водою», - заявив Йонсон.

Керівник відомства також зазначив, що Об'єднані експедиційні сили раніше не ухвалювали рішення про подібні оперативні заходи, а нинішнє відбулося у тісній консультації з НАТО.

«Це симптом дуже серйозної ситуації з безпекою у світі, але, перш за все, у нашому власному регіоні, і ми повинні мати можливість здійснювати подібні операції для захисту критичної інфраструктури, а також для того, щоб надсилати сигнали росії», - наголосив він.

Як відомо, Об'єднані експедиційні сили Сполученого Королівства – це союз експедиційних сил, до якого окрім Великлої Британії входять ще її північноєвропейські союзники: Данія, Фінляндія, Естонія, Латвія, Литва, Нідерланди, Швеція та Норвегія.

Нагадаємо, Литва в рамках ініціативи «Зерно з України» до кінця року виділить 2 млн євро, а також готова підвищити транзитні спроможності балтійських портів для українського експорту.

Окрім цього, Євросоюз надасть Україні допомогу для ремонту портів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: