У Міноборони розповіли, коли запустять електронний кабінет військовозобов'язаного

Читать на русском
Міністерство оборони України планує запустити електронний кабінет військовозобов'язаного на початку другого кварталу 2024 року.
Фото: DOU

Міністерство оборони України планує запустити електронний кабінет військовозобов'язаного на початку другого кварталу 2024 року.

Про це повідомила заступниця міністра оборони Катерина Чорногоренко у ефірі телемарафону.

Омбудсмен відповів, чи мають працівники ТЦК право перевіряти документи та затримувати людейУповноважений із прав людини Дмитро Лубінець прокоментував випадки силового затримання чоловіків призовного віку працівниками ТЦК СП.

«Щойно закон набуде чинності, ми можемо приступити до цієї роботи. І у другий квартал можемо надати такий функціонал», – заявила чиновниця.

За її словами, сервіс дозволить військовозобов'язаним оновлювати свої дані без відвідування ТЦК. Надалі ця інформація використовуватиметься співробітниками військкомату.

«Скажімо так, перший етап – запровадження функціоналу електронного кабінету призовника, військовозобов'язаного. Тобто це буде можливість актуалізувати свої дані. Буде наданий період, щоб військовозобов'язаний ці дані актуалізував, надав останні достовірні дані. І далі вже ТЦК використовуватимуть ці дані у своїй повсякденній роботі», – зазначила Чорногоренко.

Водночас, на запитання, чи будуть у е-кабінеті повістки, заступниця міністра не дала прямої відповіді.

«Повістки – це питання, яке розглядатимуть у рамках так званого мобілізаційного закону», – резюмувала Чорногоренко.

Нагадаємо, 16 січня Верховна Рада ухвалила у другому читанні законопроєкт №10062 про створення Єдиного електронного реєстру військовозобов'язаних. Документ передбачає внесення до реєстру військовозобов'язаних таких даних, як номери телефонів, адреси електронної пошти, наявність посвідчення водія, а також реквізити внутрішнього та закордонних паспортів.

Варто також зазначити, що нещодавно у комітеті Ради розглядали законопроєкт про зміну правил мобілізації, військового обліку та проходження військової служби. Документ не виносили на голосування у залі, оскільки Кабмін прийняв рішення його відкликати.

Водночас міністр оборони Рустем Умєров заявив, що його відомство вже розробило нову редакцію законопроєкту та готове виносити документ на погодження уряду.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: