ЗМІ назвали орієнтовну дату внесення в Раду нового законопроєкту про мобілізацію

Читать на русском
У Верховній раді орієнтовно 6 лютого очікують побачити нову версію урядового законопроєкту щодо мобілізації.
stopcor.org

Нова версія урядового законопроєкту про зміну правил мобілізації, військового обліку та служби з'явиться у Верховній раді орієнтовно 6 лютого.

Про це пише УП із посиланням на депутатів у різних політичних силах.

Довгоочікуваний законопроєкт щодо зміни правил військового обліку та мобілізації: головнеГоловне з нового законопроєкту, що стосується мобілізації, військового обліку та проходження військової служби – вручення повісток, право на відстрочку та звільнення зі служби, обов'язки громадян.

У статті видання з посиланням на джерело в уряді пише, що Кабмін хотів перевнести законопроєкт в Раду ще в день відкликання першої версії, 11 січня. Однак цьому завадили процедурні проблеми, адже у парламенті вже зареєстровано кілька альтернативних законопроєктів щодо мобілізації.

16 січня юристи Міноборони передали напрацювання щодо нового законопроєкту на вивчення голів усіх фракцій. «Ми, м'яко кажучи, розгнівані, бо не бачимо особливого покращення тексту. Незрозуміло, що реально там переписали. Ну ніяк не зберемо ми голосів під інші формулювання того самого, що було в першій версії. Треба його реально переписати», – розповів один із депутатів монобільшості.

Нагадаємо, «Слово і діло» писало, що пропонувалося у першому варіанті урядового законопроєкту про мобілізацію. Порівняння документа Кабміну з альтернативними законопроєктами – на інфографіці.

У парламентському комітеті з питань нацбезпеки розповіли, які зміни можуть внести до законопроєкту.

Президент Володимир Зеленський сказав, що він ще не бачив підсумкового варіанта оновленого документа. Але головним у мобілізації, сказав він, має бути питання справедливості.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: