В комітеті Ради заявили, що у законопроєкті про мобілізацію не буде електронних повісток

Читать на русском
Нова редакція законопроєкту про мобілізацію та військовий облік не міститиме норм про електронні повістки.
Фото: hromadske.ua

Нова редакція законопроєкту про мобілізацію та військовий облік не міститиме норм про електронні повістки.

Про це повідомив народний депутат, член Комітету Ради з питань нацбезпеки та оборони Федір Вениславський у ефірі телеканалу «Київ».

Мобілізація в Україні: порівняння урядового та альтернативних законопроєктівП'ять законопроєктів про мобілізацію – порівняння ініціатив від уряду та народних депутатів.

За його словами, держава справді має намір цифровізувати всі бюрократичні процеси в мобілізації, проте це не стосується питання е-повісток.

«Звичайно, ми повинні відмовитися від паперової тяганини та перевести всі процеси, пов'язані з можливістю мобілізації та передмобілізаційної підготовки до електронних реєстрів, але електронних повісток точно не буде», – сказав депутат.

Нагадаємо, сьогодні Кабінет міністрів відкликав із Верховної Ради свій законопроєкт про зміну правил мобілізації, військового обліку та проходження військової служби. «Слово і діло» писало, які нововведення пропонуються в цьому документі.

Глава Міноборони повідомив, що відомство вже підготувало нову редакцію законопроєкту про мобілізацію з урахуванням усіх пропозицій, погоджених із депутатами на засіданнях комітету з питань нацбезпеки та оборони.

Варто також зазначити, що у парламенті зареєстровані альтернативні ініціативи, їхнє порівняння – на інфографіці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: