«Нам завжди не вистачатиме людей»: Зеленський порівняв мобілізацію в Україні та рф

Читать на русском
Україні завжди не вистачатиме людей для війни проти росії, оскільки Кремль не зважає на життя своїх громадян. Про це заявив президент Зеленський.
Фото: Getty Images

Україні завжди не вистачатиме людей для війни проти росії, оскільки Кремль не зважає на життя своїх громадян і мобілізує багато «м'яса».

Таку заяву зробив президент Володимир Зеленський у рамках пресконференції у швейцарському Давосі.

Якщо не на фронті, то сплачуйте податки: Зеленський вважає, що чоловіки призовного віку мають бути в УкраїніВолодимир Зеленський вважає, що чоловіки мобілізаційного віку мають перебувати в Україні та допомагати тут, працювати та сплачувати податки.

За його словами, російській владі байдуже, чи повернеться людина додому після війни.

«Ми боремося проти російської федерації, яка не рахує людей. І вона може мобілізувати своїх людей, тому що вона мобілізує трупи. Ви розумієте: вони знають, що мобілізують, вибачте, трупи. Вони мобілізують м'ясо. Їм байдуже, повернеться ця людина, не повернеться тощо. А нам не байдуже», – сказав Зеленський.

За його словами, Україна, на відміну від країни-окупанта, бореться за своїх людей.

«Ми боремося за ці цінності, за права людей. Який сенс боротися за права людини, якщо не поважаєш ці права? Це просто безглуздо. Це маячня. Тому нам завжди не вистачатиме людей проти цієї держави, яка тримає людей як рабів і кидає їх під танки. Завжди», - заявив президент.

Нагадаємо, у грудні Зеленський сказав, що військове командування хоче мобілізувати ще від 400 до 500 тисяч українців. Пізніше головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний уточнив, що запиту на конкретні цифри не було, проте Сили оборони потребують поповнення.

Раніше Зеленський озвучив свою позицію щодо резонансного законопроєкту про мобілізацію. За словами президента, для нього головним буде питання справедливості.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: