Міноборони вже підготувало нову редакцію законопроєкту про мобілізацію – Умєров

Читать на русском
Міноборони вже підготувало нову редакцію законопроєкту про мобілізацію та військовий облік. Умєров закликав якнайшвидше прийняти документ у новій версії.
Фото: bukvy.org

Міноборони вже підготувало нову редакцію законопроєкту про мобілізацію з урахуванням усіх пропозицій, погоджених із депутатами на засіданнях комітету з питань нацбезпеки та оборони.

Про це написав глава оборонного відомства Рустем Умєров у своєму Facebook-аккауті.

Мобілізація в Україні: порівняння урядового та альтернативних законопроєктівП'ять законопроєктів про мобілізацію – порівняння ініціатив від уряду та народних депутатів.

За його словами, відомство готове виносити нову редакцію на погодження Кабінету міністрів «найближчим часом».

«Цей закон потрібен обороні нашої держави та кожному воїну, який зараз перебуває на фронті. Потрібен якнайшвидше», – стверджує Умєров.

Він додав, що влада працювала над мобілізаційним законопроєктом півроку, а після реєстрації документа в парламенті Умєров спільно з командою Міноборони, головнокомандувачем ЗСУ Залужним та начальником Генштабу Шапталою брали участь в обговореннях та закритих нарадах.

«Пояснювали необхідність цього рішення. Почули та врахували всі застереження. Воїнам треба дати можливість відпочити. Це справедливо. Звільненим із полону треба дати вибір чи залишатися в армії. Ті з них, хто обере залишитися, потребуватимуть щонайменше кілька місяців відпустки. Це чесно. Строковиків треба відпустити додому. Це правильно», – написав міністр.

Умєров також назвав питання мобілізації, військового обліку та проведення ротацій «критично важливими для держави» та закликав не політизувати та не гальмувати їх.

Нагадаємо, сьогодні Кабінет міністрів відкликав із Верховної ради свій законопроект про зміну правил мобілізації, військового обліку та проходження військової служби. «Слово і діло» писало, які нововведення пропонуються в цьому документі.

Варто також зазначити, що у парламенті зареєстровані альтернативні ініціативи, їхнє порівняння – на інфографіці.

Раніше президент Володимир Зеленський заявив, що всі чоловіки мобілізаційного віку мають перебувати в Україні і допомагати своїй країні.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: