Зеленський закликав Трампа публічно презентувати його мирний план закінчення війни в Україні

Читать на русском
Зеленський попередив Трампа, що план, у якому передбачається відмова від територій, розглядатися не буде.
Колаж: 24 канал

Президент Володимир Зеленський закликав колишнього керівника Сполучених Штатів Дональда Трампа публічно презентувати свою «формулу миру» щодо війни росії проти України.

Про це український лідер заявив в інтерв'ю CNN після виступу на Генеральній асамблеї ООН.

«Закінчу війну за 24 години»: що Дональд Трамп говорив про повномасштабне вторгнення рф в УкраїнуДональд Трамп завжди неоднозначно висловлювався про війну в Україні та відносини з росією. Що він говорив про повномасштабне вторгнення – на інфографіці.

Водночас Зеленський наголосив про «червоні лінії» у мирному плані для закінчення війни. Президент попередив, що будь-який мирний план, за яким Київ відмовляється від території, неприйнятний.

«Тож (якщо) ідея полягає в тому, аби забрати частину нашої території й віддати путіну, то це не формула миру», – сказав Зеленський.

Нагадаємо, раніше ЗМІ припустили, що путін спробує затягнути війну до президентських виборів у США.

При цьому, Зеленський не вірить, що Трамп підтримає путіна у разі перемоги на виборах у США.

Трамп заявляв, що у разі перемоги збирається змусити президентів України та росії укласти мирну угоду. Крім того, він вимагатиме у Європи компенсації за зброю, відправлену Україні.

На сьогодні визначилися близько двох десятків потенційних кандидатів у президенти США: «Слово і діло» проаналізувало, яку позицію щодо України вони озвучили.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: