Вибори у США: Кулеба заявив, що Україна переможе незалежно від того, хто буде президентом

Читать на русском
Україна переможе незалежно від того, представник якої партії виграє президентські вибори-2024 у США. Таку думку висловив голова МЗС Кулеба.
Фото: AP

Україна переможе незалежно від того, представник якої партії – Демократичної чи Республіканської – виграє президентські вибори-2024 у США.

Таку думку висловив глава МЗС Дмитро Кулєба в інтерв'ю порталу Uklad Sil.

Президентські вибори в США: яку позицію щодо війни в Україні займають потенційні кандидатиСША обиратимуть нового президента у листопаді 2024-го. Що потенційні кандидати думають про російську агресію, чи збираються продовжувати допомагати Україні – на інфографіці.

За його словами, історично демократи у США завжди були менш схильними воювати з росією. Однак Києву пощастило, що зараз крісло у Білому домі займає Джо Байден, який «розуміє Україну».

«Він розуміє, про що йдеться, і робить дуже і дуже багато, щоб нам допомогти. Не лише для нас, а й для всього світу. З іншого боку, історично республіканці завжди були більш схильні воювати з росією, і тенденція до більшої сили та наполегливості у зовнішній політиці все ще є в Республіканській партії. Однак у нас є потенційний кандидат від Республіканської партії пан Трамп, який має різні погляди на відносини з Україною та росією», – зазначив міністр.

Кулеба додав, що не хоче спрощувати ситуацію «ні для демократів, ні для республіканців, ні в контексті США загалом».

«Бо, зрештою, річ у тому, що на карту поставлено набагато більше, ніж просто Україна. Допомога Україні відповідає стратегічним інтересам США. Ми переможемо незалежно від партійної власності наступного американського президента», – резюмував глава МЗС.

Нагадаємо, нещодавно Кулеба заявив, що можлива перемога Дональда Трампа на президентських виборах у Сполучених Штатах не повинна сприйматися в Україні як щось суто негативне, навіть попри всі публічні заяви експрезидента США.

Раніше повідомлялося, що напередодні праймеріз у США Трамп лідирує серед кандидатів-республіканців.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: