Південна Корея допоможе Україні відновити пошкоджене війною довкілля

Читать на русском
Південна Корея погодилася допомогти Україні відновити пошкоджене війною довкілля. Представники обох країн підписали Меморандум про співпрацю.
day.kyiv.ua

Південна Корея готова допомогти Україні у відновленні пошкодженого війною довкілля. Профільні міністри обох країн домовились про співпрацю.

Про це повідомляє пресслужба Міндовкілля.

Відомо, що у рамках підписаного Меморандуму про співпрацю країни погодили працювати разом над питаннями сталого управління водними ресурсами та поводження з відходами та переходу до циркулярної економіки.

Природа та війна: як російська агресія вплинула на довкілляВнаслідок російської агресії в Україні постраждало 3 млн гектарів лісу, під загрозою знищення знаходяться заповідні території, у повітря та ґрунти потрапили мільйони тонн шкідливих речовин.

Міністр захисту довкілля та природних ресурсів Руслан Стрілець запросив корейських колег долучитись до проєкту побудови сміттєобробних заводів. Він заявив, що Україні потрібно збудувати 207 нових сміттєобробних заводів, щоб розв'язати накопичені проблеми.

Серед інших нагальних питань співпраці:

  • відновлення українських лісів;
  • збереження та стале використання біорізноманіття та екосистемних послуг;
  • адаптація та пом'якшення наслідків зміни клімату,
  • розробка екологічно чистих технологій тощо.

Нагадаємо, станом на початок листопада цього року було відомо, що війна з рф уразила понад 20% природоохоронних територій України.

До слова, щодня збитки довкіллю України від повномасштабної війни зростають приблизно на 102 млн євро.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: