США ввели санкції через постачання ракет із Північної Кореї до росії

Читать на русском
США запровадили санкції через постачання балістичних ракет із КНДР до росії. Вони накладаються проти трьох російських компаній і однієї фізособи, причетних до передачі й випробування ракет.
Ілюстративне фото AP

США ввели санкції проти трьох російських організацій та однієї фізичної особи, причетних до передачі балістичних ракет із Північної Кореї для використання рф проти України.

Про це сказано на сайті Державного департаменту.

Війна росії проти України: як путіну допомагають інші диктаториБілорусь, Іран та Північна Корея надають найбільшу підтримку росії під час війни проти України. Докладніше – на інфографіці.

«Передача КНДР балістичних ракет росії підтримує агресивну війну, збільшує страждання українського народу та підриває глобальний режим нерозповсюдження. Сполучені Штати продовжують уважно стежити за будь-якою підтримкою, яку надає росія КНДР в обмін на цю зброю, і будуть використовувати всі доступні інструменти для виявлення та викриття фізичних та юридичних осіб, причетних до постачання зброї», – йдеться у заяві.

Під санкції потрапили:

  • російська державна авіакомпанія «224-й льотний загін»;
  • генеральний директор компанії Володимир Міхейчик;
  • Володимирський перспективний військово-дослідницький комплекс – російський військовий об'єкт, що займається випробуваннями ракет;
  • російський ракетний полігон Ашулук.

Держдепартамент США також ідентифікував чотири літаки – Іл-76 та два Ан-124 з бортовими номерами RF-86898, RF-78757, RF-82011 та RF-82041 – які брали участь у перевезенні балістичних ракет та пов'язаних з ними вантажів у листопаді та грудні.

Нагадаємо, минулого тижня стало відомо, що росія отримала від Північної Кореї балістичні ракети. У США заявили, що росія використала їх для ударів по Україні 30 грудня, 2 і 6 січня. Офіс генпрокурора України вже отримав перші докази цього.

Глави МЗС майже 50 країн засудили передачу Північною Кореєю балістичних ракет росії, а також їх застосування проти України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: