Китай вперше запустив найпотужнішу у світі твердопаливну ракету

Читать на русском
11 січня китайська приватна космічна компанія Orienspace успішно запустила з морської платформи ракету Gravity-1, яка стала найвантажнішою твердопаливною ракетою.
Фото: China Daily

У четвер, 11 січня, китайська приватна аерокосмічна компанія Orienspace вперше запустила в космос ракету-носій власного виробництва Gravity-1. Вона вважається найпотужнішою твердопаливною ракетою у світі.

Про це повідомляє CGTN.

Запуск відбувся з морської платформи в Жовтому морі неподалік міста Хайян східної провінції Шаньдун. Ракета стартувала з трьома метеорологічними супутниками Yunyao-1 о 13:30 за місцевим часом (07:30 за Києвом).

За словами фахівців компанії, Gravity-1 має висоту близько 30 м, злітну вагу 400 тонн і здатну підняти близько 6500 кг корисного вантажу на низьку навколоземну орбіту або 4200 кг на 500-кілометрову сонячно-синхронну орбіту. Вона здатна вивести до космосу кілька супутників вагою понад 100 кг, а також невеликі вантажні космічні кораблі від 3 до 4 тонн.

Gravity-1 first launchSciNews

Це робить Gravity-1 найпотужнішою з усіх існуючих твердопаливних носіїв.

Очікується, що цього року Orienspace проведе ще два запуски Gravity-1.

Крім того, компанія Orienspace уже розробляє ракету носій Gravity-2 з багаторазовими ступенями активної зони, та Gravity-3 – важку багаторазову ракету-носій.

Нагадаємо, у грудні Північна Корея заявила про випробувальний запуск твердопаливної міжконтинентальної балістичної ракети Hwasong-18.

Влітку Китай запустив в космос твердопаливну ракету-носій «Ліцзянь-1 Y2», яка вивела на орбіту 26 експериментальних супутники.

Також повідомлялося, що Китай має намір запустити власну мережу супутників для протидії Starlink.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: