Північна Корея готує до запуску супутник-шпигун – розвідка

Читать на русском
Північна Корея, ймовірно, перебуває на завершальній стадії підготовки до запуску розвідувального супутника. Цьому передували дві невдалі спроби запуску.
Фото: Associated Press

За даними розвідувального агентства Південної Кореї, КНДР, ймовірно, перебуває на завершальній стадії підготовки до запуску військового розвідувального супутника.

Про це повідомляє Kyodo News.

Зазначається, що наразі Північна Корея, ймовірно, перевіряє свої двигуни і системи запуску.

Цього року було вже дві спроби запустити супутник, але всі вони не були вдалими. Попередня провальна спроба відбулася 24 серпня. Першу спробу запуску супутника Пхеньян здійснив 31 травня.

За інформацією південнокорейської розвідки, Північна Корея, вочевидь, отримала від росії технологічну допомогу, тому ймовірність успіху місії із запуску супутника може бути вищою.

Допомога в галузі космічних технологій, як вважалося, є одним з результатів вересневої зустрічі північнокорейського лідера Кім Чен Ина і президента рф володимира путіна.

Відзначається, що в обмін на підтримку Москви озброєнням Північна Корея також намагається роздобути російські винищувачі та інші літаки. Розвідка Південної Кореї також повідомила, що в середині жовтня Північна Корея направила в росію делегацію, що складається в основному з експертів з артилерії.

Нагадаємо, 1 листопада стало відомо, що Північна Корея відправила до росії понад мільйон артилерійських снарядів.

Також повідомлялося, що Південна Корея не ігноруватиме ймовірну співпрацю КНДР та росії.

Крім того, бойовики ХАМАС, ймовірно, застосовували північнокорейську зброю під час атаки на Ізраїль.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: