Журнал Time включив «розділену Україну» до топ-10 глобальних ризиків 2024 року

Читать на русском
Журнал The Time склав список глобальних ризиків на цей рік та поставив на третє місце ризик поділу України. У статті йдеться про те, що 2024 рік — це переломний момент у війні.
istockphoto

Журнал The Time склав список топ-10 глобальних ризиків у 2024 році. На третє місце журналісти поставили ризик розділення України.

Рейтинг оприлюднено на сайті видання.

Наскільки змінилася частота згадок про Україну на обкладинках топ-виданьМи проаналізували, як часто події російсько-української війни заслуговували потрапити на обкладинки німецького Der Spiegel, американського Time, британського The Economist і французького L'Express. І як змінювалася кількість згадок з часом.

Журнал зазначає, що вторгнення росії в Україну залишається її історичним провалом. У той час як НАТО посилюється новими членами, а Євросоюз відкрив процес приєднання для України, росія зіткнулася з 11 раундами санкцій та заморожуванням своїх активів. Крім того, Європа більше не купує російські енергоносії.

«Але цього року Україна буде де-факто розділена, і тепер росія має ініціативу на полі бою та матеріальну перевагу. 2024 рік — це переломний момент у війні: якщо Україна не вирішить свої кадрові проблеми, не збільшить виробництво зброї і не розробить найближчим часом реалістичну військову стратегію, її територіальні втрати можуть виявитися постійними і цілком можуть розширитися. Київ отримав серйозний удар від скорочення політичної та матеріальної підтримки з боку США, і перспективи європейської допомоги лише трохи кращі. Україна відчайдушно потребує додаткових військ. З усіх цих причин Київ цього року піде на більший військовий ризик, включаючи удари по більшій кількості цілей усередині росії, що викличе безпрецедентну реакцію рф і може втягнути НАТО в конфлікт», – вважають у Time.

Повний список головних ризиків цього року виглядає так:

  • США проти самих себе (політичний розкол через президентські вибори);
  • події на Близькому Сході;
  • розділена Україна;
  • некерований ШІ;
  • нова «вісь зла» (росія, Північна Корея та Іран);
  • нестабільність у Китаї;
  • боротьба за ресурси;
  • наслідки глобального інфляційного шоку;
  • повернення кліматичного явища Ель-Ніньо;
  • ризики для бізнесу.

Нагадаємо, у жовтні американський журнал Time знову присвятив обкладинку нового номера та головну статтю президенту Володимиру Зеленському. Матеріал був побудований на інтерв'ю з президентом та словах анонімних джерел. У ньому йшлося про те, що Зеленський «почувається зрадженим союзниками, але вірить у перемогу», про його візит до США та про втому від війни.

При цьому в ОПУ заявили, що стаття Саймона Шустера є «суб'єктивною точкою зору конкретного журналіста».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: