Після України путін може атакувати країни Балтії та Молдову – командувач армії Бельгії

Читать на русском
Командувач армії Бельгії вважає, що Молдова та країни Балтії можуть стати наступними цілями Кремля. За його словами, хоча росія здається ослабленою затяжною війною – це лише тимчасова ситуація.
Getty Images

Після України наступними цілями Кремля можуть стати Молдова та країни Балтії – росія вже показала, що має бажання нападати на сусідів.

Про це в інтерв'ю виданню VRT сказав командувач бельгійської армії Мішель Хофман.

Союзники України почали продумувати наслідки можливої перемоги путіна – BloombergСоюзники України на тлі невизначеності з військовою допомогою почали замислюватись про наслідки можливої перемоги росії у війні.

«Ми бачимо, що росія переключилася на військову промисловість. Я думаю, що ми маємо підстави турбуватися. Мова кремля та президента володимира путіна завжди неоднозначна. Цілком можливо, що пізніше у них з'являться й інші ідеї. Або на півдні Молдови або в країнах Балтії», – вважає Хофман.

Хоча росія здається ослабленою затяжною війною проти України, на думку командувача, це лише тимчасова ситуація – особливо, якщо рф переможе: «Зрештою росія відновить військову машину і відновить свої збройні сили».

Хофман попередив, що Європа має терміново підготуватися до такого можливого розвитку подій, щоб захистити себе та контратакувати, якщо буде потрібно.

Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленський попередив, що росія розглядає сценарій заморозки війни в Україні, щоб відновити свій військовий потенціал до 2028 року та відновити агресію, зокрема проти інших країн.

Влітку володимир путін погрожував Польщі: зокрема, він заявив, що «західні території нинішньої Польщі – це подарунок Сталіна».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: