Один із кандидатів у президенти США назвав Зеленського «нацистом»

Читать на русском
Вівек Рамасвамі на дебатах Республіканської партії назвав Володимира Зеленського нацистом та коміком у штанах-карго. Його передвиборний штаб каже, що він мав на увазі інше.
AFP via Getty Images

Кандидат у президенти США від Республіканської партії Вівек Рамасвамі назвав президента України Володимира Зеленського «нацистом» під час дебатів. Його передвиборний штаб намагається пом'якшити висловлювання.

Про це пише The Hill.

Президентські вибори в США: яку позицію щодо війни в Україні займають потенційні кандидатиСША обиратимуть нового президента у листопаді 2024-го. Що потенційні кандидати думають про російську агресію, чи збираються продовжувати допомагати Україні – на інфографіці.

Під час дебатів Рамасвамі заявив, що Україна не є «зразком демократії». «Це країна, яка заборонила 11 опозиційних партій. Вона об’єднала всі засоби масової інформації в одне державне телебачення. Це не є демократичним. Вона пригрозила не проводити цьогорічні вибори, якщо США не виділить більше грошей. Це не є демократичним. Вони прославляли нациста у своїх лавах — коміка у штанах-карго, людину на ім'я Зеленський. Це не є демократичним», — сказав він.

Після дебатів представники передвиборного штабу Рамасвамі заявили, що він нібито не мав на увазі Зеленського, коли говорив про нацистів. За словами членів штабу, Рамасвамі «швидше хотів сказати про інцидент у канадському парламенті у вересні, коли там був 98-річний українсько-канадський ветеран Ярослава Гунько, який воював у дивізії СС «Галичина».

Як пише The New York Times, заява Рамасвамі викликала здивування та обурення як у залі дебатів, так і в мережі.

Нагадаємо, раніше Вівек Рамасвамі говорив, що виступає за передачу росії окупованих територій України та проти вступу Києва до НАТО.

З інфографіки «Слово і діло» можна дізнатися, у кого з республіканців найбільше шансів стати кандидатом у президенти США.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: