Якщо не на фронті, то сплачуйте податки: Зеленський вважає, що чоловіки призовного віку мають бути в Україні

Читать на русском
Володимир Зеленський вважає, що чоловіки мобілізаційного віку мають перебувати в Україні та допомагати тут, працювати та сплачувати податки.
postimees.ee

Президент Володимир Зеленський вважає, що чоловіки мобілізаційного віку мають бути в Україні та сплачувати тут податки, якщо вони не на фронті.

Він сказав про це під час спілкування із журналістами в Естонії.

Мобілізація українців за кордоном: у Міноборони уточнили слова УмєроваУ Міноборони уточнили заяву міністра Рустема Умєрова на сторінках видань WELT та Bild про нібито призов українських чоловіків за кордоном.

За словами Зеленського, держава має питання не до громадян – чоловіків і жінок, які виїхали з України на самому початку повномасштабної війни, а до громадян, які виїхали пізніше незаконно.

«Якщо вони (чоловіки – ред.) мобілізаційного віку, вони мають допомагати Україні, і вони мають бути в Україні. Я зараз не говорю про те, що хтось повинен бути на фронті, а хтось не повинен бути на фронті. Є закон. Але є правило: на одного військового йде 6-8 платників податків. Якщо ви в Україні, і ви не на фронті, а ви працюєте – де б ви не працювали, ми з повагою ставимося до кожної людини – і сплачуєте податки, то ви також бороните державу. Але якщо ви за кордоном, і ви мобілізаційного віку, і ви і не на фронті, і не сплачуєте податки, і виїжджали поза законом – це питання», – сказав він.

Президент додав, що якщо ми хочемо зберегти Україну та Європу, то ми маємо розуміти: чи ми допомагаємо Україні, чи ні; чи ми громадяни, які на фронті, чи ми громадяни, які працюють та сплачують податки.

Нагадаємо, раніше в уряді Естонії заявили, що не планують видавати Україні військовозобов'язаних чоловіків, які мешкають на території країни.

Наприкінці року у Верховній Раді повідомили, що готують законопроєкт, у якому буде прописано механізми мобілізації військовозобов'язаних українців за кордоном.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: