Білий дім обговорив із оборонною індустрією США виробництво зброї для України — ЗМІ

Читать на русском
Білий дім зустрівся з представниками близько десятка провідних американських оборонних компаній, щоби обговорити виробництво зброї для України.
Фото: AP

Чиновники Білого дому у понеділок, 8 січня, зустрілися із керівниками провідних американських оборонних компаній, щоб обговорити виробництво зброї для України.

Про це повідомляють Reuters та Bloomberg.

Україна домовилася з компаніями зі США про виробництво снарядів натовського калібруУкраїна спільно з двома американськими компаніями вироблятиме боєприпаси калібру 155-мм. Їх виготовлятимуть на території нашої країни.

За інформацією агентств, на зустрічі були присутні, зокрема, представники компаній Palantir Technologies та Anduril Industries (спеціалізуються на оборонних комп'ютерних системах), Fortem (боротьба з дронами) та Skydio (виробництво дронів).

За словами джерел в адміністрації американського президента, чиновники провели багатогодинні переговори з представниками компаній в оборонній, технологічній та венчурній галузях, щоб поговорити про те, як США можуть надати додаткову допомогу Україні. Обговорювалися технології розмінування, безпілотники та системи для боротьби з російськими дронами.

Мета зустрічі полягала в тому, кажуть джерела, щоб підготувати американську оборонно-промислову базу як до безпосередніх потреб України, так і до будь-яких майбутніх конфліктів.

Нагадаємо, у грудні під час візиту до США президент Володимир Зеленський зустрічався із керівниками американських оборонних компаній.

Раніше у SIPRI констатували, що світові виробники зброї виявилися не готовими до різкого збільшення попиту та потреби нарощувати потужності на тлі війни в Україні та геополітичної напруженості.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: