За рік ОПК вдалося втричі збільшити виробництво зброї та техніки – Зеленський

Читать на русском
Цього року обсяги виробництва оборонної промисловості України потроїлися, особливо боєприпасів.
president.gov.ua

Україна у 2023 році втричі збільшила обсяги виробництва зброї та військової техніки. Особливо був прогрес у виробництві боєприпасів для артилерії.

Про це розповів президент України Володимир Зеленський, виступаючи у середу на зустрічі із представниками оборонної промисловості, передає пресслужба ОПУ.

Досягнення українського ОПК під час повномасштабної війниЯк розвивається оборонно-промисловий комплекс України під час повномасштабної війни – на інфографіці.

«Лише за цей рік, завдяки вам і всім, хто працює в нашому оборонному секторі, вдалося випустити вже втричі більше зброї та техніки, ніж минулого», - сказав він.

За словами президента, є надзвичайно вагоме зростання виробництва боєприпасів, зокрема для артилерії. Системно розгортається виготовлення боєприпасів для вітчизняних дронів, збільшилися кількісні та якісні показники виробництва ракет. У наступному році окрема увага приділятиметься виготовленню вибухових речовин та порохів, яких у світі дефіцит.

Зеленський зазначив, що «у нашому оборонному комплексі постійно зростає частка приватних компаній. Вже 45 компаній ОПК – це державні компанії. І ми маємо нарощувати використання цієї сили, однієї з головних сил людської натури – сили підприємництва».

За його словами, уряд працює над забезпеченням фінансування довгострокових контрактів.

Президент зазначив, що Україна домовилася з частиною компаній світу щодо спільного виробництва.

Нагадаємо, голова Мінстратегпрому Олександр Камишін уточнив обіцянку Зеленського про виробництво мільйона БПЛА.

Раніше Камишін заявив про вихід на серійне виробництво вітчизняних шахедів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: