Україна домовилася з компаніями зі США про виробництво снарядів натовського калібру

Читать на русском
Україна спільно з двома американськими компаніями вироблятиме боєприпаси калібру 155-мм. Їх виготовлятимуть на території нашої країни.
Фото: uprom.info

Україна спільно з двома американськими компаніями вироблятиме боєприпаси калібру 155-мм. Їх виготовлятимуть на території нашої країни.

Про це повідомив міністр зі стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін за підсумками оборонної конференції у Вашингтоні.

Артилерійські боєприпаси для України: ситуація з поставками від союзниківСитуація з постачанням снарядів Україні – скільки західні союзники вже передали та скільки планують.

«Є довгострокові рішення, які є дуже важливими для нас. Це рішення про виробництво боєприпасів, насамперед 155 мм калібру. Ми вже маємо домовленості з двома американськими провідними компаніями про спільне виробництво в Україні боєприпасів цього типу», – сказав він.

Водночас він визнав, що реалізація цих проектів «займе щонайменше два роки».

«Щоб розпочати таке виробництво, нам потрібні технології, якими володіють наші партнери. Україна ніколи не виготовляла ці калібри, ви це знаєте. Тому чим раніше ми починаємо, тим раніше у нас будуть ці рішення і запрацюють для Сил оборони», – уточнив Камишін.

Нагадаємо, що у бюджеті Міноборони на 2024 рік пріоритетом є ракети та боєприпаси, на які виділено 175 мільярдів гривень.

Ми також розповідали, скільки натовських боєприпасів потрібно ЗСУ, і хто є основним постачальником.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: