Зеленський зустрівся з керівниками оборонних компаній США

Читать на русском
У ході робочого візиту до США Володимир Зеленський провів зустріч із керівниками оборонних компаній та розповів про ідею створити оборонний хаб у Європі.
Фото: Офіс президента

Під час візиту до Сполучених Штатів Америки 11 грудня президент України Володимир Зеленський провів зустріч із керівниками американських оборонних компаній.

Про це повідомляється на сайті Офісу президента України.

Як змінювався розмір військової допомоги США Україні протягом повномасштабної війниОбсяг військової допомоги США Україні за час великої війни – на інфографіці. Наразі Штати ще не схвалили фінансування для України на 2024 рік.

Зазначається, що на зустрічі, що відбулася в Українському домі у Вашингтоні, були присутні президент BAE Systems Том Арсено, голова та виконавчий директор Day&Zimmermann Гарольд Йох, президент Boeing Теодор Колберт, виконавчий директор Sierra Nevada Фатіх Озмен, віцепрезидент Northrop Grumman Стівен О’Брайан, віцепрезидент RTX Джефф Шоклі, віцепрезидент Lockheed Martin Реймонд Піселлі, віцепрезидент General Dynamics Марк Руале, виконавчий директор D&M Holding Деніел Пауерс, віцепрезидент AeroVironment Чарльз Дін.

«Провів важливу та плідну зустріч із керівниками оборонних компаній США. Я вдячний усім робітникам, інженерам, кожному й кожній, хто працює в американських оборонних компаніях, і партнерам які виготовляють зброю, що рятує українців і допомагає нашій армії захищати країну. Це люди, які зробили дуже багато для України», – зазначив глава держави.

Крім того, Зеленський розповів про ідею створення оборонного хабу у Європі, який розміщуватиметься на території України.

«Наша країна має сьогодні багато практичного досвіду, набутого через війну», – зауважив він.

За його словами, для реалізації цієї ідеї наша держава готова дуже швидко ухвалювати всі рішення, спрощувати бюрократичні процедури, а також робити замовлення.

«Ми готові вирішувати швидко, і вже почали це робити, бо в нас немає іншого шляху змінювати систему, тому що в нас війна», – наголосив президент.

Також Зеленський додав, що Україна продовжить вироблятиме більшу кількість боєприпасів та військової техніки, проте для цього вона потребує підтримки з боку таких потужних компаній. Зокрема, йдеться про спільне виробництво артилерійських боєприпасів, систем ППО, артилерійських і ракетних систем.

Він розповів, що Україна також хоче запросити американських партнерів увійти в частку українських оборонних компаній, що буде в інтересах усіх сторін.

Нагадаємо, 11 грудня Володимир Зеленський прибув з робочим візитом до США. Свій візит він розпочав із зустрічі з представниками військового керівництва країни міністром оборони Ллойдом Остіном та головою Об'єднаного комітету начальників штабів генералом Чарльзом Брауном.

Також виступаючи перед представниками Національного університету оборони США, він сказав, що нерозв’язані питання у США лише надихають президента рф володимира путіна.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: