У 2024-му році ворог відчує лють вітчизняного виробництва – новорічне звернення Зеленського

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський звернувся до українців із привітанням з нагоди Нового року та побажав тим, хто вагається, наступного року зробити сміливий вибір.

31 грудня 2023 року президент України Володимир Зеленський звернувся до українців. Він підбив підсумки року, що минув у протистоянні російській агресії.

Про них глава держави розповів у традиційному новорічному відеопривітанні.

«Наступного року ворог відчує лють вітчизняного виробництва. Наша зброя, наша техніка, артилерія, наші снаряди, наші дрони, морські «привіти» ворогу та щонайменше мільйон українських FPV. Усе, чим ми щедро будемо пригощати. На суші, у повітрі та, звісно, на морі. На нашому Чорному морі. І цього року ворог як ніколи раніше відчув: йому там не місце. І наші дії в Чорному морі стали чорною сторінкою в історії рашистського флоту.

Це офіційно можуть «підтвердити» їхні великі десантні кораблі, ракетні й патрульні корвети на дні морському. І наш Зміїний тепер без їхніх змій і триколора», – наголосив президент.

Зеленський зазначив, що мало хто вірив, що украънцы виборять 2022 рік, не кажучи про те, що вистоять 2023.

«А сьогодні ми зустрічаємо 2024 рік. Україна жива», – наголосив глава держави.

Запитавши в мільйонів українців про те, яким був цей рік, можна отримати мільйони різних відповідей, зазначив президент.

«Кожен згадає щось своє. Згадає когось свого. Кожен має те, через що усміхнутися, бо вдалося. Кожен має те, через що заплакати. Через втрати. Кожен з нас цього року боровся, працював, чекав, допомагав, жив і сподівався. По-своєму. Кожен», – сказав він.

Крім того, Зеленський побажав тим, хто вагається, наступного року зробити сміливий вибір.

«Я бажаю кожному, хто ще вагається, наступного року зробити сміливий вибір - захищати своє, власну країну, працювати заради неї, допомагати, знайти себе у власній державі, бо це єдине місце на землі, де ми всі можемо сказати про себе: ми в дома», – заявив він.

Зеленський також побажав кожному, хто вже знайшов себе у спільній справі, щоб «у вас поруч завжди були ті, хто підставить плече та не підставить у житті».

Президент вітає українців із Новим рокомОфіс Президента України

«І я хочу подякувати всім нашим людям, хочу подякувати нашому народові. Всім, хто сьогодні тут. Усім, кому я хочу сказати: я пишаюся кожним із вас. Кожним громадянином України. Кожним сильним. І я знаю, як усім сьогодні непросто. Всім, хто поставив життя на паузу. Хто відклав усе на потім, на після перемоги. Всі, хто каже: «Я працюю, і це не подвиг, а обов’язок. Я доначу, і це не подвиг, а норма». Всі, хто працює й бореться щодня, бо знає: війни самі собою не закінчуються – війни закінчують. І перемогу не отримують, не дарують – перемогу здобувають.

І для цього сьогодні ми маємо жити за правилом: або ти працюєш, або ти воюєш. Бо проти нас – найбільша у світі терористична організація. І очевидно, наскільки більше ми маємо робити, наскільки активніше робити, наскільки міцнішими мають бути наша єдність і боротьба.

Це знає кожен, хто щодня не питає себе: а що я можу зробити? А живе за формулою «мушу робити більше, ніж можу». Бо саме це означає слово «перемогти»», – підкреслив президент.

Нагадаємо, у неділю, 31 грудня, президент Володимир Зеленський підписав кілька указів про відзначення нагородами майже 700 українських військових.

Також Зеленський заявив, що 2024-й рік стане для України часом глобальних рішень, тому буде необхідно уміти вплинути на них.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: