Суд визнав Трампа винним у шахрайстві – що відомо

Читать на русском
Суд Нью-Йорка визнав, що колишній президент США Дональд Трамп міг скоїти шахрайство, пов’язане з перебільшенням своїх статків у фінансовій звітності.
фото: ВВС

Нью-Йоркський суд постановив, що Дональд Трамп шахрайським шляхом завищив вартість своїх активів, щоб отримати вигідні позики та страхові угоди. Справу було порушено не тільки проти самого Трампа, а й проти його дітей.

Про це повідомляє The New York Times.

Президентські вибори в США: яку позицію щодо війни в Україні займають потенційні кандидатиСША обиратимуть нового президента у листопаді 2024-го. Що потенційні кандидати думають про російську агресію, чи збираються продовжувати допомагати Україні – на інфографіці.

Як зазначається, рішення було ухвалене у вівторок, 26 вересня, суддею Артуром Енгороном. Воно дозволяє відкрити найбільший позов штату проти колишнього президента і звужує судовий процес, який має розпочатися вже 2 жовтня. Також воно робить реальною вимогу штату щодо відшкодування збитків у розмірі 250 мільйонів доларів.

Водночас Трамп стверджує, що позов генпрокурора Нью-Йорка демократа Летіші Джеймс політично мотивований, й планує оскаржити рішення судді. Вона порушила справу проти самого Трампа, його дітей – Дональда Трампа-молодшого, Іванки й Еріка Трампів, а також керівництва бізнес-імперії Трампа Trump Organization.

Окрім цього суд наказав застосувати санкції проти адвокатів Трампа за наведення аргументів, які він раніше відхиляв. Кожному з адвокатів необхідно виплатити по 7500 доларів.

Шахрайство є одним із семи звинувачень, які висунула Летиція Джеймс, тож далі суд розглядатиме інші – передусім звинувачення у фальсифікації ділових документів і складання неправдивих фінансових звітів, а також вимогу про відшкодування збитків.

Нагадаємо, Дональду Трампу висунули понад десяток звинувачень у зв’язку з його спробами скасувати результати виборів у Джорджії 2020 року.

Раніше повідомлялося, що Дональд Трамп має намір добровільно здатися поліції та сісти до в'язниці.

Також Трамп не визнав себе винним у справі секретних документів.

Крім того, стало відомо, що Трампу загрожує понад 500 років ув'язнення. Для цього достатньо довести його провину у всіх чотирьох статтях звинувачень.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: