У Байдена заявили, що не мають коштів для нової допомоги Україні

Читать на русском
Зазначається, що Сполученим Штатам потрібна додаткова підтримка, щоб вони могли надати Україні додаткову допомогу з безпеки.
Фото: AP

Сполучені Штати Америки більше не мають достатнього фінансування, щоб надавати Україні нові пакети військової допомоги.

Про це координатор Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі заявив у відеобрифінгу.

Як змінювався розмір військової допомоги США Україні протягом повномасштабної війниОбсяг військової допомоги США Україні за час великої війни – на інфографіці. Наразі Штати ще не схвалили фінансування для України на 2024 рік.

«Президент підписав останній пакет допомоги у сфері безпеки, на який ми маємо повноваження щодо коштів. Це все. Нам потрібна додаткова підтримка, щоб ми могли надати Україні додаткову допомогу з безпеки», - заявив Кірбі.

Згідно з його словами, щоразу, коли США виділяють один із пакетів військової допомоги, завжди є затримка у кілька днів, якщо не тижнів, тому озброєння з останнього пакету військової допомоги ще не все було доставлено до України.

«Це відбудеться найближчими днями та тижнями. Далі – фінансування відсутнє», - уточнив представник Білого дому.

Він також зазначив, що йому невідомо про жодне «швидке» рішення, яке можна було б зробити, щоб відновити виділення Україні нових пакетів допомоги у сфері оборони.

Нагадаємо, що у грудні Білий дім надіслав листа лідерам Конгресу США із закликом терміново схвалити фінансування для України, оскільки кошти для надання військової допомоги майже закінчилися.

Згодом Байден підписав рекордний бюджет Пентагону, який передбачає кошти для України.

Як відомо, у середу, 27 грудня, Сполучені Штати Америки надали Україні пакет військової допомоги на 250 мільйонів доларів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: