У Білому домі попередили Конгрес, що гроші на допомогу Україні майже скінчилися

Читать на русском
У Білому домі попередили Конгрес, що кошти на допомогу Україні закінчаться до кінця року. Потрібно терміново схвалити новий пакет фінансування.
The New York Times

Білий дім надіслав листа лідерам Конгресу США із закликом терміново схвалити фінансування для України, оскільки кошти для надання військової допомоги майже закінчилися.

Лист направила директорка Управління та бюджету Шаланда Янг, повідомляє The Hill.

Військова та фінансова допомога від Заходу: що відомо про перспективи на 2024 рікЯкі перспективи отримання Україною західної військової та фінансової допомоги у 2024 році – на інфографіці.

У зверненні на адресу лідерів партій у Палаті представників та Сенаті Янг попередила, що бездіяльність до кінця року щодо фінансування загрожує «поставити Україну на коліна на полі битви».

«Я хочу внести ясність: без дій Конгресу до кінця року у нас закінчаться ресурси для закупівлі більшої кількості зброї та техніки для України, а також для надання техніки з військових запасів США. Немає чарівного джерела фінансування, яке могло би задовольнити ці потрібні. У нас закінчилися гроші і майже немає часу», – написала Янг.

Ідентичні листи були надіслані спікеру Майку Джонсону, лідеру меншості в Палаті представників Хакіму Джефрісу, лідеру більшості в Сенаті Чаку Шумеру та лідеру меншості Мітчу Макконнеллу.

Янг повідомила, що уряд уже витратив приблизно 111 млрд доларів, раніше виділених на допомогу Україні.

Пентагон використав 97% із 62,3 млрд доларів, отриманих ним станом на середину листопада. А Держдепартамент використав усі отримані ним 4,7 млрд доларів військової допомоги, включаючи кошти на гуманітарну допомогу, а також допомогу в галузі економічної та цивільної безпеки.

Нагадаємо, наприкінці жовтня Білий дім направив Конгресу запит про надання 106 млрд доларів для України, Ізраїлю та Тайваню, а також для управління потоком мігрантів на кордоні. На підтримку України там передбачено близько 61 мільярда.

Законопроєкт досі не розглянутий. Але нещодавно спікер Палати представників Майк Джонсон заявив, що розглядає питання допомоги Україні як пріоритетне у роботі Конгресу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: