Демократи внесли у Сенат новий пакет фінансування на $111 млрд – подробиці

Читать на русском
Законопроєкт передбачає надання фінансової допомоги Україні та Ізраїлю, а також комплекс заходів захисту південного кордону з Мексикою.
Ілюстративне фотоІнтерфакс-Україна

Демократична більшість у Сенаті США представила пакет заходів з національної безпеки на суму близько 111 млрд доларів. Документ передбачає надання фінансової допомоги Україні та Ізраїлю, а також комплекс заходів захисту південного кордону з Мексикою.

Про це повідомляє The Hill.

Зазначається, що законопроєкт обсягом 167 сторінок передбачає надання понад 15 млрд доларів на підтримку України, зокрема на потреби у сферах «військова підготовка, обмін розвідданими» та «посилення присутності в зоні відповідальності Європейського командування».

Військова та фінансова допомога від Заходу: що відомо про перспективи на 2024 рікЯкі перспективи отримання Україною західної військової та фінансової допомоги у 2024 році – на інфографіці.

Законопроєкт також включає $10,6 млрд на допомогу Ізраїлю, яка, як зазначено, включає $4 млрд на протиракетну оборону, а також $1,2 млрд «на прискорення розробки системи протиракетної оборони «Залізний промінь».

Також йдеться про 43,6 мільярда доларів на заходи, спрямовані на збільшення виробничих потужностей країни у сфері озброєнь і боєприпасів, на інвестиції в американську промислову базу підводних човнів і збільшення їхніх запасів.

За попередінми даними, очікується, що законопроєкт буде винесено на перше процедурне голосування в середу, 6 грудня.

У заяві, що супроводжувала оприлюднення законопроєкту, голова Комітету Сенату з питань асигнувань Петті Мюррей (республіканець від штату Вашингтон) назвала «вкрай важливим продовжити нашу підтримку України в цей вирішальний момент і дати зрозуміти путіну та іншим диктаторам, що вони не можуть просто перечекати, поки Сполучені Штати перечекають».

«Сенаторам давно пора припинити прив'язувати партійні та екстремістські імміграційні пропозиції до широко двопартійного доповнення», - сказала вона.

Це рішення було прийнято в той час, коли переговори про кордон між сенаторами з обох сторін останніми днями зазнали невдачі, оскільки республіканці вимагають, щоб будь-яка угода про надання допомоги Україні та Ізраїлю також включала зміни, спрямовані на посилення безпеки кордонів.

Серед положень, які демократи виділили в пакеті у вівторок, є виділення приблизно 1,4 мільярда доларів на наймання «команд суддів з питань імміграції, включаючи помічників адвокатів, юристів, помічників юристів, судових адміністраторів, перекладачів та іншого допоміжного персоналу», серед іншого.

Законопроєкт також передбачає сотні мільйонів доларів на зусилля, спрямовані на вирішення «проблеми нестачі зразків ДНК, зібраних у мігрантів, затриманих прикордонним патрулем США», а також на посилення «лабораторного аналізу Адміністрацією з контролю за наркотиками зразків нелегального фентанілу для відстеження нелегальних поставок фентанілу назад до виробників».

Демократи зазначають, що законопроєкт також надасть понад 5 мільярдів доларів екстреного фінансування Митній та прикордонній службі США і близько 2,3 мільярдів доларів екстреного фінансування Імміграційній та митній службі США.

Нагадаємо, вже 6 грудня відбудеться голосування щодо запиту президента Джо Байдена про виділення додаткових 106 млрд доларів на допомогу Україні, Ізраїлю та ще на низку цілей.

Нещодавно лідер республіканців у Сенаті США Мітч Макконнелл заявив, що він виступатиме за те, щоб сенатори-республіканці проголосували проти виділення фінансування для допомоги Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: