За рік США виділили 34 пакети з озброєнням: Зеленський назвав загальну суму допомоги

Читать на русском
У 2023 році США надали Збройним силам України 34 пакети військової допомоги на суму 24 млрд доларів. Про це повідомив президент Володимир Зеленський.
Фото: Getty Images

У 2023 році Сполучені Штати надали Збройним силам України 34 пакети військової допомоги.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський у своєму X-акаунті.

Як змінювався розмір військової допомоги США Україні протягом повномасштабної війниОбсяг військової допомоги США Україні за час великої війни – на інфографіці. Наразі Штати ще не схвалили фінансування для України на 2024 рік.

Він зазначив, що загальна вартість озброєнь та іншої допомоги, яка була виділена, становить 24 мільярди доларів США.

«Лідерство США у коаліції з більш ніж 50 країн, які надають Україні військову допомогу, має вирішальне значення для протидії терору та агресії не лише в Україні, а й у всьому світі», – наголосив Зеленський.

Президент нагадав, що у році, що минає, США поставили ЗСУ системи Patriot, танки Abrams, бронемашини, ATACMS, DPICM, ППО, ракети, артилерійські снаряди, засоби розмінування та інше критично важливе обладнання.

Крім того, американський уряд ухвалив рішення про надання Україні винищувачів F-16.

Нагадаємо, вчора США оголосили про надання Україні пакету військової допомоги на 250 мільйонів доларів. Він є останнім у рамках фінансування, ухваленого Конгресом цього року.

Нагадаємо, що президент США Джо Байден підписав рекордний бюджет Пентагону, який передбачає кошти для України. Водночас в американському Конгресі відклали ухвалення рішення про пакет допомоги Україні на 2024 рік.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: