США оголосили про новий пакет військової допомоги Україні на $250 мільйонів

Читать на русском
Міністерство оборони США оголосило про додаткову безпекову допомогу для задоволення критичних потреб України у сфері безпеки та оборони.
фото: ТСН

У середу, 27 грудня, Сполучені Штати Америки надали Україні пакет військової допомоги на 250 мільйонів доларів. Він є останнім у рамках фінансування, ухваленого цьогоріч Конгресом.

Про це повідомляється на сайті Пентагону.

Як змінювався розмір військової допомоги США Україні протягом повномасштабної війниОбсяг військової допомоги США Україні за час великої війни – на інфографіці. Наразі Штати ще не схвалили фінансування для України на 2024 рік.

«Міністерство оборони США оголосило про надання додаткової безпекової допомоги для задоволення критично важливих потреб України у сфері безпеки та оборони. Це оголошення стало п'ятдесят четвертим траншем допомоги, яку адміністрація Байдена надасть Україні з запасів Міністерства оборони, починаючи з серпня 2021 року», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, новий пакет допомоги включає додаткові засоби протиповітряної оборони, артилерійські боєприпаси, протитанкові засоби та інше обладнання, що допоможе Україні протистояти російській агресії.

«Можливості, виділені в рамках сьогоднішнього пакета, вартістю до $250 мільйонів, охоплюють: боєприпаси та інші компоненти для систем протиповітряної оборони, додаткові ракети для HIMARS, артилерійські боєприпаси калібру 155 і 105 мм, протитанкові снаряди, а також понад 15 мільйонів патронів, підривних боєприпасів для прибирання перешкод, запчастини, медичне обладнання, технічне обслуговування та інше допоміжне обладнання», - повідомляє Пентагон.

Уточнюється, що Сполучені Штати надають Україні додаткові ракети для протиповітряних систем NASAMS, зенітні ракети Stinger, інші компоненти для систем ППО. Крім того, пакет включає протитанкові системи TOW, Javelin і AT-4.

Нагадаємо, Байден підписав рекордний бюджет Пентагону, який передбачає кошти для України.

У середині грудня стало відомо, що Палата представників США схвалила оборонний бюджет наступного фінансового року. Законопроект передбачає виділення на потреби Пентагону рекордної суми – 886 млрд доларів.

Також «Слово і діло» розбиралося, на яку військову та фінансову допомогу від Заходу може розраховувати Україна 2024 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: