СБУ оголосила підозру горілчаному магнату Черняку – подробиці

Читать на русском
СБУ повідомила про підозру засновнику бренду Хортиця Євгену Черняку. Його підозрюють у фінансуванні збройної агресії рф.
Фото: instagram.com/chernyak_yevgeny

Служба безпеки України повідомила про підозру українському алкогольному магнату Євгену Черняку. Він є власником холдингу Global Spirits та засновником бренду «Хортиця».

Про це йдеться у заяві пресслужби відомства.

За версією слідства, Черняк може бути причетний до фінансування збройної агресії рф проти України - його компанії нібито продовжили вести бізнес з країною-агресором після 24 лютого 2022 року.

«Встановлено, що протягом 2022 року лише у вигляді сплати податків та зборів підпорядковані йому підприємства перерахували до бюджету рф близько 6 млрд у гривневому еквіваленті. Задокументовано, що підприємства фігуранта, розташовані на території чотирьох країн Центральної Азії та Південного Кавказу, закуповували у Росії промислові обсяги спирту та іншу супутню продукцію», – розповіли у СБУ.

Зазначається також, що під час обшуків у приміщеннях холдингу було знайдено документи та інші докази незаконної діяльності на користь росії.

Черняку та ще 6 топ-менеджерам його компаній повідомили про підозру за статтею 111-2 КК України (пособництво державі-агресору, вчинене за попередньою змовою групою осіб).

Наразі вирішується питання про накладення арешту на особисте та корпоративне майно фігурантів.

Нагадаємо, нещодавно СБУ повідомила про підозру за цією ж статтею ексведучому телеканалу Медведчука Максиму Гольдарбу.

Також повідомлялося, що правоохоронці оголосили підозру експрем'єру Миколі Азарову та двом його помічницям.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: