У росії відреагували на підозру патріарху РПЦ Кирилу

Читать на русском
У російській федерації відповіли на підозру патріарху РПЦ Кирилу розслідуванням проти посадовців СБУ та МВС України.
Getty Image

У росії оголосили у розшук посадовців Служби безпеки та Міністерства внутрішніх справ України через кримінальне переслідування очільника РПЦ.

Про це йдеться у дописі Слідчого комітету рф.

Як змінювалося ставлення українців до діяльності УПЦ МППонад дві третини українців підтримують заборону УПЦ МП. Як змінювалося ставлення – на інфографіці.

Слідчий комітет рф доручив розшукати посадовців Служби безпеки та Міністерства внутрішніх справ України через кримінальне переслідування очільника російської православної церкви Кирила Гундяєва.

У межах справи росіяни збираються «вжити заходів до розшуку» посадовців СБУ та МВС України, які ухвалили рішення про кримінальне переслідування патріарха Кирила.

«У рамках розслідування Слідчим комітетом росії кримінальної справи за ст. 299 КК рф про незаконне залучення Святішого Патріарха Московського та всієї Русі Кирила до кримінальної відповідальності Голова Слідчого комітету росії А.І. Бастрикін доручив вжити заходів до розшуку конкретних посадових осіб Служби безпеки та Міністерства внутрішніх справ України, які ухвалили незаконне рішення щодо його кримінального переслідування», – йдеться у дописі.

Нагадаємо, нещодавно очільнику РПЦ Володимиру Гундяєву, відомого як Кирил, оголосили про підозру за сприяння збройній агресії рф.

Раніше ми писали, що голова РПЦ Кирил Гундяєв заявив, що росіяни та українці нібито один народ, а церква робить все, щоб вони не стали ворогами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: