Агент рф «Буратіно»: Дубінський отримав підозру у держзраді

Читать на русском
У СБУ підтвердили оголошення Олександру Дубінському підозри у держзраді за те, що він вів підривну діяльність проти України.
фото ukranews.com

За матеріалами СБУ та ДБР підозру у державній зраді отримав чинний народний депутат України Олександр Дубінський, який вів інформаційно-підривну діяльність на користь росії.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Кого з українських чиновників після 24 лютого запідозрили у держзраді та пособництві росіїКолишні та чинні народні депутати, міністри, мери та інші відомі чиновники, які стали підозрюваними у держзраді після початку повномасштабної війни – на інфографіці.

Спецслужба не називає ім'я депутата, але на фото видно, що йдеться про Олександра Дубінського.

«Служба безпеки та ДБР зібрали докази державної зради з боку народного депутата України, який здійснював інформаційно-підривну діяльність на користь рф», – йдеться у повідомленні.

Відомо, що основне завдання цієї організації – розхитування суспільно-політичної ситуації в Україні та дискредитація нашої держави на міжнародній арені. За це її учасники отримували гроші від воєнної розвідки рф.

Відомо, що фінансування мережі коштувало понад 10 млн доларів.

За даними СБУ, нардеп Дубінський поширював фейки про найвище військово-політичне керівництво нашої держави. Один із прикладів дезінформаційної роботи – поширення фейків про нібито втручання українських чиновників у президентські вибори у США у 2019 році.

Для «розгону» проросійських наративів він брав участь у відповідних пресконференціях.

Встановлено, що злочинну організацію було створено заступником начальника російського ГРУ Володимиром Алексєєвим як агентурну мережу, яка діяла у столиці України.

Операційним керівництвом ворожої групи з території росії займався його заступник - Олексій Савін.

За даними слідства, крім народного депутата до складу ворожої групи входив екснардеп Андрій Деркач, який напередодні повномасштабного вторгнення росії втік за кордон.

Також до цієї агентурної мережі входив колишній прокурор Костянтин Кулик. Він мав позивний «Птичка» і зараз ховається за кордоном. Зазначається, що Кулик публічно займався псевдоправовим обґрунтуванням фейків на користь кремля.

Підривну діяльність злочинної організації у Києві координував експомічник Деркача, колишній співробітник гру часів срср Ігор Колєсніков, який за матеріалами СБУ вже засуджений і відбуває покарання за державну зраду.

На підставі зібраних доказів Генеральний прокурор України повідомив Дубінському про підозру за двома статтями ККУ:

  • ч. 1 ст. 111 (державна зрада);
  • ч. 1 ст. 255 (створення, керівництво злочинною спільнотою або злочинною організацією, а також участь у ній).

Підозра за цими ж статтями повідомлена співробітникам російського ГРУ Алєксєєву та Савіну, які створили злочинну організацію і займалися підбурюванням до державної зради, а також агентам рф: екснардепу Деркачу та експрокурору Кулику

Вирішується питання щодо обрання чинному Дубінському запобіжного заходу.

Йому та іншим причетним до злочинів загрожує до 15 років із конфіскацією майна.

Нагадаємо, сьогодні ЗМІ написали про те, що у Дубінського відбуваються обшуки у справі про підозру у держзраді.

До цього Дубінський вже отримував підозри – одну у серпні, ще одну у листопаді.

Депутату повідомили про підозру у службовому підробленні для виїзду за кордон, а також в організації схеми незаконного виїзду за кордон чоловіків призовного віку.

6 листопада Печерський суд Києва відправив депутата під цілодобовий домашній арешт.

Крім того, йому вручили протокол про адміністративне правопорушення, пов'язане з корупцією.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: