Брат ліквідованого ексдепутата Ковальова отримав підозру від СБУ – подробиці

Читать на русском
Служба безпеки України повідомила про підозру депутату Херсонської облради Юрію Ковальову, який після початку повномасштабної війни перейшов на бік росії.
Фото: СБУ

Служба безпеки України повідомила про підозру депутату Херсонської облради Юрію Ковальову, який після початку повномасштабної війни перейшов на бік рф.

Про це повідомила пресслужба відомства у Telegram.

Хто з колишніх та чинних нардепів за час повномасштабної війни отримав підозру і за щоЗа час повномасштабної війни понад 40 чинним і колишнім нардепам оголосили про підозри у різних злочинах.

Чиновник є старшим братом екснардепа-колаборанта Олексія Ковальова. Після окупації Херсона він публічно підтримав «приєднання» регіону до росії та зайнявся постачанням армії рф. Наразі він входить до складу «Держдуми Херсонської області» від партії «Єдина росія».

«Використовуючи статус свого брата, Юрій Ковальов переорієнтував на потреби країни-агресора понад 20 підконтрольних компаній у регіоні. Для цього провів їхню «перереєстрацію» за російським законодавством», – йдеться у повідомленні.

Правоохоронці встановили, що Ковальов-старший здійснював забезпечення пальним військової техніки рф через підконтрольні йому автозаправні станції. Також компанії фігуранта активно постачали пайки військовим країни-агресора.

Крім того, СБУ з'ясувала, що підприємства Ковальова регулярно фінансують країну-агресора – лише за серпень 2022 року одна з його агрокомпаній перерахувала до бюджету рф близько 3 млн російських рублів податків і зборів.

«На підставі зібраних доказів Юрію Ковальову повідомлено про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України: ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану); ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність)», – зазначили у СБУ.

Нагадаємо, що Ковальова-молодшого було ліквідовано наприкінці серпня 2022 року. Він загинув внаслідок вогнепального поранення в шию під час тимчасово окупованої Голої Пристані.

Раніше ми розповідали, хто з колишніх та нинішніх нардепів за час повномасштабної війни отримав підозру і за що.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: