САП оновила підозру екснардепці Королевській

Читать на русском
Антикорупційна прокуратура повідомила про зміну підозри колишній членкині парламенту від забороненої фракції.
Наталія Королевськафото: УНІАН

Спеціалізована антикорупційна прокуратура оновила підозру колишньому народному депутату у недостовірному декларуванні.

Про це повідомляє прес-служба САП.

У прокуратурі не вказують прізвище політика, проте, за інформацією «Слово і діло», йдеться про Наталію Королевську. Раніше їй повідомили про підозру за частиною 1 статті 366-2 Кримінального кодексу України, але через збільшення вартості незадекларованого майна Королевській оновили про підозру за ч. 2 ст. 366-2 ККУ.

«20 грудня 2023 року прокурор САП та детективи НАБУ повідомили про зміну раніше повідомленої підозри колишньому народному депутату, яка не задекларувала земельні ділянки на Київщині та рф. Наразі дії колишнього нардепа кваліфіковано за ч. 2 ст. 366-2 КК України. Нардеп у декларації за 2020 рік не вказала дві земельні ділянки в Обухівському районі загальною площею 0,829 га та вартістю понад 2,5 млн грн, а також житловий будинок та земельну ділянку, що розташовані в московській області рф вартістю майже 1,8 млн грн. Сума незадекларованих об'єктів нерухомого майна становила понад 4,315 млн грн. Проте у межах подальшого досудового розслідування встановлено, що вартість незадекларованого майна набагато більша, ніж встановлено спочатку, та становить майже 13,015 млн грн, що перевищує 4000 прожиткових мінімумів для працездатних осіб», – інформує САП.

Зважаючи на те, що колишній нардеп переховується від слідства, про зміну підозри їй повідомлено в порядку ст. 135, ст. 278 КПК України.

Нагадаємо, НАБУ і САП заочно повідомили про підозру на той час нардепці від ОПЗЖ Наталії Королевській у недостовірному декларуванні (частина 1 статті 366-2 Кримінального кодексу України). Як встановило слідство, Королевська у декларації за 2020 рік не вказала дві земельні ділянки в Обухівському районі загальною площею 0,829 га та вартістю понад 2,5 млн грн, а також житловий будинок та земельну ділянку, що розташовані в Московській області російської федерації вартістю майже 1,8 млн грн.

Загалом сума незадекларованих об'єктів нерухомого майна становить понад 4,315 млн грн, що перевищує 500 прожиткових мінімумів для працездатних осіб.

Раніше Королевську позбавили мандата народного депутата на підставі її власної заяви.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: