СБУ повідомила про підозру ексведучому телеканалів Медведчука

Читать на русском
Максим Гольдарб втік із Києва до рф і брав участь у телемостах із російськими пропагандистами, які готували постановочні сюжети.
фото СБУ

Колишній ведучий телеканалів Віктора Медведчука та лідер забороненої в Україні політпартії «Союз лівих сил» Максим Гольдарб отримав підозру.

Про це повідомила пресслужба СБУ у четвер 19 жовтня.

«Другая Украина»: Медведчук зареєстрував у рф антиукраїнську громадську організаціюОбвинувачений у держзраді Віктор Медведчук офіційно зареєстрував у росії антиукраїнську громадську організацію.

Повідомляється, що на початку повномасштабної війни він втік із Києва до рф, де почав публічно підтримувати збройну агресію проти України.

Гольдарб публікував прокремлівські повідомлення на власних каналах у соцмережах із загальною аудиторією понад 140 тисяч користувачів. Також він розповсюджував фейкову інформацію про діяльність вищого військово-політичного керівництва України, «інсайди» про нібито «плани» європейських країн «анексувати» територію на заході України, розповіли в СБУ.

Також він неодноразово брав участь у телемостах з російськими пропагандистами, які готували постановочні сюжети для телеканалів тимчасово окупованого Криму та ток-шоу в рф.

На підставі зібраних доказів Максиму Гольдарбу повідомили про підозру за статтями про колабораційну діяльність, виправдання, визнання правомірної, заперечення збройної агресії росії проти України, глорифікацію її учасників (ч.6 ст.111-1, чч. 2, 3 ст. 436-2) ККУ).

Наразі тривають заходи щодо встановлення його місцезнаходження та притягнення до відповідальності за злочини проти України.

Нагадаємо, раніше СБУ повідомила проросійській пропагандистці Діані Панченко про підозру у державній зраді. Вона також працювала на телеканалах Медведчука. Також повідомлялося, що спільники Медведчука, які готували держпереворот, отримали тюремні терміни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: