СБУ повідомила про нову підозру Азарову та двом його помічницям

Читать на русском
Правоохоронці задокументували нові злочини експрем'єр-міністра України Миколи Азарова та повідомили йому про ще одну підозру, розповіли у СБУ.
Фото: росЗМІ

Правоохоронці задокументували нові злочини експрем'єр-міністра України Миколи Азарова та повідомили йому про ще одну підозру.

Про це йдеться у заяві Служби безпеки України, опублікованій у Telegram.

Кого з українських чиновників після 24 лютого запідозрили у держзраді та пособництві росіїКолишні та чинні народні депутати, міністри, мери та інші відомі чиновники, які стали підозрюваними у держзраді після початку повномасштабної війни – на інфографіці.

У СБУ зазначили, що Азаров продовжує співпрацювати з російськими спецслужбами та поширює наративи кремля.

Так, в ефірах ток-шоу Соловйова та Скабеєвої він регулярно виправдовує збройну агресію росії та поширює фейки про військово-політичне керівництво нашої держави.

За версією правоохоронців, у цьому йому допомагала чинний державний службовець однієї з районних адміністрацій Києва – жінка готувала тексти публічних виступів Азарова та домовлялася з представниками пропагандистських ресурсів про час та тематику його участі у прямих ефірах.

«Крім того, чиновниця адмініструвала Телеграм- і Ютуб-канали колишнього прем'єра, а також його особисті сторінки в соцмережах. Там вона також розганяла провокативні матеріали, в яких повторювала риторику кремля про війну в Україні та дезінформувала про суспільно-політичну обстановку в нашій державі», – стверджують у СБУ.

Перед відправкою Азарову «тез» його виступів фігурантка нібито узгоджувала всі матеріали із ще однією помічницею експрем'єра у Москві. Нею виявилася колишня колега фігурантки, яка після повномасштабного вторгнення росії поїхала до країни-агресора.

Також, за даними СБУ, чиновниця з Києва є керівником однієї з організацій, створених Азаровим для фінансування антиукраїнського «Комітету порятунку України». Через ці установи фігурантка регулярно отримувала плату за свої послуги.

На підставі зібраних доказів СБУ оголосила Азарову підозру за чотирма статтями:

  • ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану);
  • ч. 2 ст. 28 та ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну або повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, вчинені за попередньою змовою);
  • ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність та недоторканність України);
  • ч. 2 ст. 436-2 (виправдання, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників).

Крім того, підозру було оголошено і помічницям екс-прем'єра за тими самими статтями, крім ч. 2 ст. 111.

Нагадаємо, що у 2021 році Азарову вже оголосили підозру у державній зраді – у рамках розслідування справи за так званими Харківськими угодами.

Раніше повідомлялося, що Віктора Януковича та Миколу Азарова, яких підозрюють у держзраді, викликали повістками в Офіс генпрокурора.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: