Керував тортурами в Лимані: ще один російський генерал отримав підозру

Читать на русском
Підозру оголосили генералу рф Євгену Поплавському, який керував тортурами в Лимані в Донецькій області.
фото СБУ

СБУ повідомила про підозру російському генералу Євгену Поплавському. За його наказом окупанти викрадали на Донеччині українських патріотів і піддавали їх численним тортурам.

Про це повідомила пресслужба СБУ у Telegram у середу, 29 листопада.

Воєнні злочини росіян: скільки підозрюваних уже встановили слідчіПравоохоронці встановили понад 440 підозрюваних осіб у скоєнні воєнних злочинів в Україні. Це ті росіяни, які чинили насильство, тортури чи вбивства.

Як зазначається, Поплавський особисто брав участь у каральних акціях та тортурах мирних жителів.

20 квітня 2022 року російський генерал разом із чотирма підлеглими увірвався до будинку місцевого підприємця. Поплавський вимагав від чоловіка передати складські приміщення його компанії для потреб окупантів. Там загарбники планували знімати постановочні відео про фейкову роздачу «гумпомощи россии».

Коли підприємець зі своєю дружиною відповіли відмовою, російський генерал наказав закрити жінку у підвалі власного будинку, а її чоловіка наказав схопити та забрати із собою. Потерпілого відвезли до одного з його складів.

«Перед від'їздом Поплавський дав вказівку своєму підлеглому кинути бойову гранату у підвал, куди заточили дружину підприємця, якщо її чоловік не повернеться за годину...Фігурант приставив до скроні потерпілого пістолет, змушуючи його на відео «подякувати окупантам за надану допомогу» місцевим жителям. В результаті бізнесмен таки погодився на умови окупантів», – йдеться в повідомленні.

Слідчі повідомили Поплавському про підозру за статтею віддачі наказу про вчинення дій, спрямованих на порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 ККУ).

Нагадаємо, раніше СБУ повідомила про підозру російському генералу Сергію Кобилашу за удар по Умані. Також підозру отримав генерал, який командував бомбардуванням Маріуполя.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: