Ще на одній ділянці метро у Києві просідає тунель, у КМДА розглядають варіант «човникового руху»

Читать на русском
Між станціями Почайна та Тараса Шевченка теж просідає тунель. Там проводитимуть плановий ремонт, на цей час можуть запустити човниковий рух.
stickerman.com.ua

На ділянці «Почайна» – «Тараса Шевченко» (синя гілка київського метро) просідає тунель. Там проводитимуть планові роботи, але повністю рух поїздів не зупинятимуть – розглядається варіант «човникового руху».

Про це в інтерв'ю «Економічній правді» розповів перший заступник голови столичної адміністрації Микола Поворозник.

Утримання та розвиток метро Києва: скільки коштів виділяли із столичного бюджетуСкільки коштів із бюджету Києва виділялося на утримання та розвиток метрополітену – на інфографіці.

«Просідає тунель, будуть планові роботи. Це якраз питання своєчасного обстеження, ремонту, підтримки його у робочому русі. Нема великих проблем», – сказав Поворозник.

З посиланням на заяву метрополітену він сказав, що рух поїздів на цій ділянці перекривати не будуть: «Розглядаються варіанти «човникового руху» по одному тунелю, доки другий ремонтуватимуть, але там точно лінія метрополітену працюватиме».

При цьому схема організації руху буде іншою, ніж зараз на закритій ділянці «Теремки» – «Деміївська». «Поїзди ніде не розвертатимуться, вони по черзі проїжджатимуть цю ділянку по одному тунелю», – сказав чиновник, додавши, що тому інтервали між поїздами будуть довшими.

Поворозник також розповів, що про погіршення ситуації на ділянці «Теремки» – «Деміївська» стало відомо за чотири дні до ухвалення рішення про закриття: «Була загроза, було зрозуміло, що є проблема. Ми попередньо вирішили підсилювати тунель всередині без закриття руху, встановити маяки. На жаль, у п'ятницю довелося ухвалювати екстрені рішення».

При цьому він прогнозує, що ремонт завершиться швидше, ніж за шість місяців.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що на цій ділянці Оболонсько-Теремківської лінії метро планують ремонт. У КМДА уточнили, що закриття перегону між станціями «Почайна» та «Тараса Шевченка» не планується.

З 8 грудня у Києві на півроку зупинили рух поїздів між станціями метро «Деміївська» та «Теремки» для термінового проведення ремонту перегінного тунелю. Правоохоронці розслідують обставини підтоплення тунелів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: