Поліція проводить обшуки через підтоплення київського метро

Читать на русском
Поліція прийшла з обшуками до Київського метрополітену, Метробуду та структурних підрозділів міської адміністрації.
Фото: КМДА

Поліція сьогодні, 13 грудня, проводить обшуки у «Київському метрополітені», «Метробуді» та структурних підрозділах міської адміністрації через затоплення тунелів деяких станцій метро.

Про це повідомляє МВС.

Підтоплення метро у Києві: КМДА анонсувала «човниковий» рух між станціямиПланується, що при цьому працівники метрополітену регулюватимуть прохід пасажирів на станції, щоб уникнути скупчень людей.

«Слідство має перевірити наявність прорахунків на етапах проєктування, будівництва та експлуатації підземки. А також встановити відповідальних осіб, через дії або бездіяльність яких трапилися розгерметизація та затоплення тунелю метрополітену», – розповіли правоохоронці.

Слідчі дії проводяться в рамках кримінального провадження за кваліфікацією «Службова недбалість» (ч. 2 ст. 367 КК України).

Нагадаємо, з 8 грудня у Києві на півроку зупинили рух поїздів між станціями метро «Деміївська» та «Теремки» для термінового проведення ремонту перегінного тунелю. За словами Віталія Кличка, озвучений термін ремонту – попередній: закриті станції можуть відкрити як раніше, ніж за півроку, так і пізніше.

Правоохоронці розпочали розслідування обставин підтоплення тунелів на ділянці синьої гілки метро.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: