У Києві готують до ремонту ще одну ділянку метро (оновлено)

Читать на русском
Потрібен плановий капітальний ремонт на ділянці тунелів першого головного шляху Почайна – Тараса Шевченка.
hmarochos.kiev.ua

У Києві планують провести ремонт ще на одній ділянці Оболонсько-Теремківської лінії столичної підземки.

Про це повідомив заступник начальника КП Київський метрополітен Дмитро Пінчук, пише Телеграф у понеділок, 18 грудня.

Поліція проводить обшуки через підтоплення київського метроПоліція прийшла з обшуками до Київського метрополітену, Метробуду та структурних підрозділів міської адміністрації.

«У зв'язку з фізичним зносом та необхідністю поліпшення експлуатаційних характеристик вимагає проведення планового капітального ремонту ділянка тунелів по I-му головному шляху Почайна та Тараса Шевченка. Підприємство проводить закупівлю проектних робіт. За ділянкою ведеться постійне спостереження», – розповів Пінчук.

Загалом, за його словами, фахівці КП проводять огляд та спостереження за технічним станом об'єктів метрополітену згідно з чинною нормативною документацією.

Раніше начальник столичної підземки Віктор Брагінський уточнював, що є проблеми на відрізку між станціями Тараса Шевченка та Почайна. Цей тунель будували у 1980-х роках, він був експериментальним, тому цю ділянку з певними особливостями.

«Тунель змінює габарити: стає еліпсоїдної форми. Але жодної небезпеки для пасажирів немає. Ремонти – нормальна ситуація, їх проводять у всіх країнах, де є метро», – заявив Брагінський.

У пресслужбі КМДА уточнили, що закриття перегону між станціями метро «Почайна» і «Тараса Шевченка» на час проведення планового ремонту не планується.

Нагадаємо, у Києві на півроку закрили рух поїздів між станціями метро Деміївська та Теремки на час ремонту перегінного тунелю. На цей час у Києві змінили схему руху.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: