Підтоплення метро у Києві: прокуратура розпочала досудове розслідування

Читать на русском
Правоохоронці розпочали розслідування обставин підтоплення тунелів на ділянці Київського метрополітену між станціями Либідська та Деміївська.
Фото: t.me/KyivCityOfficial

Правоохоронці розпочали розслідування обставин підтоплення тунелів на ділянці Київського метрополітену між станціями «Либідська» та «Деміївська».

Про це йдеться у заяві столичної прокуратури.

Закриття шести станцій метро у Києві: з'явилася схема альтернативних наземних маршрутівВлада Києва представила схему альтернативних наземних маршрутів, якими збирається компенсувати закриття шести станцій метро на синій гілці.

Там розповіли, що розслідування розпочато за фактом службової недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст.367 КК України).

«8 грудня 2023 року столична влада оголосила про зупинку руху поїздів на відрізку між станціями. За попередніми даними, зазначені обставини виникли у зв'язку з розгерметизацією тунелю та появою тріщин у його стінах, що призвело до підтоплення тунелю на вказаній ділянці метрополітену», – зазначили у прокуратурі.

Слідчі та прокурори вивчатимуть обставини, що спричинили зазначені наслідки.

Крім того, в рамках розслідування буде надано правову оцінку діям чиновників КП «Київський метрополітен» та підрядних організацій, які споруджували перегонні тунелі між станціями «Деміївська» та «Либідська».

Нагадаємо, що через підтоплення рух поїздів між станціями метро «Деміївська» та «Теремки» закривається орієнтовно на півроку для термінового проведення ремонту.

Влада Києва вже представила схему альтернативних наземних маршрутів, якими збирається компенсувати закриття шести станцій метро на синій гілці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: